Tepeš: Občutek po prvi zmagi je odličen

Na tekmi poletne velike nagrade v Kazahstanu so Slovenci prišli do dvojne zmage. Najboljši je bil Jurij Tepeš, drugi pa Jure Šinkovec.

Objavljeno
30. avgust 2011 18.11
Posodobljeno
30. avgust 2011 18.11
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Almaty - Slovenski smučarski skakalci so zablesteli na tekmi poletne velike nagrade v kazahstanskem Almatyju, saj so slavili dvojno zmago. Najboljši je bil Jurij Tepeš (260,7 točke), ki je s tem dosegel uspeh kariere, na drugo stopničko pa se je povzpel Jure Šinkovec (250,8). Njun uspeh je s sedmim mestom dopolnil še Dejan Judež (239,4), piše STA.

Med dobitnike točk so se prebili še Mitja Mežnar z 12., Matjaž Pungertar s 16. ter Tomaž Naglič s 23. mestom. Na tekmi sicer niso nastopili avstrijski skakalci.

»Seveda je občutek ob prvi zmagi odličen. Danes sta mi oba skoka res dobro uspela. Mislim, da sem bil najboljši tako v prvi kot drugi seriji. Sicer nisem ravno spremljal, kaj se je dogajalo pred mojim nastopom, povsem sem bil osredotočen le na svoj skok,« je dejal Tepeš po zmagi in dodal: »Res sem vesel zmage. Tudi prizorišče v Almatyju mi je všeč; skakalnica je zelo lepa in tudi drugo leto se zagotovo spet vrnem.«

»Zelo sem zadovoljen z obema svojima skokoma in seveda tudi z rezultatom. Almaty je zelo lepo mesto in tudi skakalnica mi je všeč,« pa je dejal današnji drugi slovenski junak Šinkovec.

Še naprej vodi Morgenstern

V skupni razvrstitvi je po deveti tekmi (od enajstih) v vodstvu Avstrijec Thomas Morgenstern, ki ni nastopil ne na Japonskem ne v Kazahstanu. Morgi je zbral 580 točk. Drugi je Norvežan Tom Hilde, ki je po današnjem desetem mestu skupno zbral 429 točk, tretji pa je Poljak Kamil Stoch, ki je tako kot Morgenstern izpustil tako japonsko turnejo kot tekmo v Kazahstanu (389 točk).

Tepeš vse bližje Kranjcu

Med Slovenci je najboljši Robert Kranjec - tudi on je omenjene tri tekme izpustil - z 206 točkami na devetem mestu, Jurij Tepeš je po današnji zmagi skočil na deseto mesto (202), Jure Šinkovec je 14., Dejan Judež 22., Peter Prevc 27., Mitja Mežnar 39., Matjaž Pungertar 58. in Tomaž Naglič 62.

Kot še piše STA, se bo poletna velika nagrada Mednarodne smučarske zveze (FIS) nadaljevala šele v začetku oktobra s tekmo v Hinzenbachu, končala pa 3. oktobra v Klingenthalu.