Tino Maze kaznovali s 5000 evri

Predsednik SZS Tomaž Lovše 
in ekipa a-Maze sta na bojni nogi zaradi oglasov.

Objavljeno
07. november 2011 10.27
Posodobljeno
07. november 2011 10.51
Vito Divac, šport
Vito Divac, šport

Ljubljana – Ko je kazalo, da sta veleslalomska svetovna prvakinja Tina Maze in vodja strokovnega štaba ekipe a-Maze Andrea Massi s smučarsko zvezo bolj ali manj zgladila nesporazume, je spet počilo. Smučarska zveza, ki jo pooseblja Tomaž Lovše, je Mazejevo kaznovala s 5000 evri kazni, ker ni posnela posamičnega oglasa z enim od pokroviteljev.

Kaznovali so jo na podlagi pritožbe sponzorja voznega parka zveze Citroëna, ker je najboljša slovenska smučarka po snemanju skupnega reklamnega oglasa s preostalimi reprezentanti, za katerega so se sicer dolgo dogovarjali in šli v celoti na roko ekipi Mazejeve, zavrnila posamični nastop oziroma snemanje. Čeprav je bilo med vodilnimi ljudmi v zvezi precej pomislekov, ali kaže ostro zarezati v spor, so Mazejevo na odločno pobudo Lovšeta vendarle kaznovali. Najboljša smučarka je na snemanju dejala, da je lojalna AvtoJarcu, ker ji je pomagal takrat, ko ji je bilo najtežje in ji je omogočil vrnitev v šampionsko smučino. Svojo pogodbeno obveznost do Citroëna je po lastnem prepričanju opravila s tem, ko je posnela skupinski oglas. V zvezi menijo, da je kršila dogovor. Če je argument Mazejeve, da v pogodbi ni zapisano snemanje posamičnega oglasa, v zvezi odgovarjajo, da v njej ne piše niti, da ga ne bo... Odločbo o kazni so ob predsedniku zveze podpisali še novi predsednik zbora za alpske discipline Janez Dekleva in direktorica Barbara Kürner Čad.

Kazen je seveda močno dvignila pritisk Mazejevi in Massiju, ki sta prepričana, da jim določeni ljudje v zvezi ne želijo nič dobrega ter jim nenehno dajejo občutek, da so moteči in nezaželeni. To je Massi podkrepil tudi s pogovorom z enim od funkcionarjev, ki je mu je med »žolčnim« pogovorom o kazni jezno zabrusil, da tako ali tako ni naredil nič dobrega za slovensko smučarijo oziroma, da ima pač srečo, da je dobil v roke vrhunsko tekmovalko...

»Nespoštovanje dogovorov, zapisanih v pogodbi, nas je veliko bolj vrglo iz tira kot pa slab začetek sezone v Söldnu. Zelo me moti pri delu, da se z najbolj odgovornimi ljudmi v zvezi bodemo in prerekamo že devet mesecev o sponzorju na čeladi, proračunu in prevoznem parku oziroma stvarmi, ki bi jih morali rešiti že po koncu minule sezone. Izgubljamo energijo, ki jo bomo še kako potrebovali v nadaljevanju sezone. Sam sem na robu z živci, ker 80 odstotkov časa porabim za reševanje zapletov z zvezo, namesto da bi ga uporabil za snovanje treningov in razmišljanje o izboljšavi dela. Od predsednika zveze pričakujem, da se bo podpisanih dogovorov držal. Z nenehnimi pritiski nam zveza kali prepotreben tekmovalni mir, ki ga po ponesrečenem začetku še kako potrebujemo,« je bil po prejemu pisnega obvestila ogorčen Massi. Moti ga predvsem, da sta s Tino Maze nenehen kamen spotike. »Smučarska zveza nam daje 50 odstotkov denarja za naš program. O številkah ne bom govoril, ker smo se v pogodbi obvezali, da o konkretnih vsotah ne bomo govorili v javnosti. Za pravo sliko o Tini kot porabnici denarja naj v zvezi povedo, koliko so ga dobili od opremljevalcev na račun bonusov za njene kolajne in zmage v svetovnem pokalu,« je zaključil pogovor o kazni Massi.