Toplo vreme ogroža začetek sezone

Uvodna tekma v novi sezoni smučarskih tekačev v norveškem Beitostölnu bo kot vse kaže odpovedana.

Objavljeno
02. november 2011 18.43
Posodobljeno
02. november 2011 19.06
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Nova sezona smučarskih tekačev bi se morala začeti s tekmama svetovnega pokala na 10 in 15 kilometrov v prosti tehniki v norveškem Beitostölnu (19. in 20.11), a bosta zaradi visokih temepratur tekmi očitno odpovedani.

Danes pozno popoldan se je namreč v Beitostölnu sestala FIS delegacija in že napovedala odpoved tradicionalnih tekem, ki sta bili predvideni za 12. in 13 novembra, medtem ko sta vprašljivi tudi tekmi teden dni kasneje, saj se sodeč po vremenski napovedi razmere ne bodo izboljšale v tako kratkem času.

»To je pravzaprav dobra odločitev. Sodeč po vremenski napovedi za prihodnje dni bo tukaj v prihodnjem tednu nemogoče organizirati tekmo. Trenutno niti nimamo nadomestne lokacije, saj nikjer ni zadostne količine snega,« je dejal predsednik norveške smučarske zveze Terje Lund.

Končno odločitev o izvedbi uvodne preizkušnje bodo sprejeli do konca tedna, saj morajo organizatorji o odpovedi FIS obvestiti 10 dni pred tekmo. Kot nadomestno prizorišče se omenja švedski Östersund, a Lund upa, da jim bo vendarle uspelo pripraviti tekmovalno progo.

S podobnimi težavami se srečujejo tudi alpski smučarji, saj v finskem Leviju prav tako še ni dovolj debele snežne ideje in je slalomska preizkušnja postavljena pod vprašaj.