V Sibiriji pogrešajo gledalce

Uvodne tekme biatlonskega svetovnega prvenstva v ruskem Hanti Mansijsku na tribune niso privabile želenega števila gledalcev. V nasprotju s prvenstvom leta 2003, ki ga je prav tako gostilo omenjeno sibirsko prizorišče, so tribune tokrat na pol prazne, za to pa naj bi bile krive predvsem visoke cene vstopnic.

Objavljeno
07. marec 2011 11.27
Posodobljeno
07. marec 2011 11.48
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
Hanti Mansisk - Nad majhnim številom gledalcev so razočarani predvsem tekmovalci. »Lepo bi bilo, če bi prišlo več gledalcev. Govori se, da so vstopnice zelo drage in morda bi morali prireditelji nekaj vstopnic tudi kar razdeliti,« je menil vodilni v skupnem seštevku biatlonskega svetovnega pokala Norvežan Tarjei Bø.

Dnevne vstopnice za tekme v Hanti Mansijsku sicer stanejo med 9 in 15 evrov, kar je za ta predel Rusije še vedno visoka številka. Obenem pa je v mestu vsega kakšnih 70.000 prebivalcev, naslednji večji kraj pa je oddaljen več ur vožnje skozi tajgo. Vsi drugi ruski navijači bi morali v Hanti Mansijsk, ta leži 2000 kilometrov vzhodno od Moskve, pripotovati kar z letalom, kar stroške še močno poveča, poroča STA.

Klavrna je bila že sobotna slika, ko je bil snežni stadion, ki sprejme 12.000 gledalcev, na moškem sprintu le polovično zaseden. Ko so se zvečer temperature spustile 15 stopinj Celzija pod ledišče in več, je bilo na ženski tekmi še manj navijačev. Še manj jih je bilo na četrtkovi uvodni tekmi SP - mešanih štafetah. Nekoliko boljša je bila slika na nedeljskem zasledovanju.