Vonnova po pretresu možganov dobro okreva

Ameriška smučarka in ena največjih favoritinj na prihajajočem svetovnem prvenstvu v Garmisch-Partenkirchnu, Lindsey Vonn, je grdo padla na treningu v Hinterreitu in dobila močan udarec v glavo. Simpatična Američanka je sporočila, da je utrpela pretres možganov, zato je njen nastop v Zwieslu vprašljiv, kot tudi sama izvedba preizkušnja, saj organizatorjem nagaja močan veter.

Objavljeno
03. februar 2011 11.46
Špela Robnik, delo.si
Špela Robnik, delo.si
Hinterreit - »Padec je bil precej strašljiv. Udarila sem se v glavo, zato so me napotili v bolnišnico na CT. K sreči je slikanje pokazalo, da sem ušla hujši poškodbi,« je Vonnova sporočila prek njene strani na Facebooku in objavila tudi video svojega padca. Američanka je izgubila ravnotežje pri desnem zavoju, pri tem pa je padla na hrbet in negibno obležala na progi.

»Bom videla, kako se bom počutila in se glede na to odločila za naslednje dirke,« je dopoldan sporočila trikratna zmagovalka svetovnega pokala. Po pregledu v bolnišnici pa je Vonnova sporočila, da je utrpela pretres možganov in zato ne ve, ali bo nastopila na jutrišnjem slalomu za svetovni pokal, ki smučarke čaka v Zwieslu. V petek zjutraj bo tik pred tekmo opravila še zadnji zdravniški pregled, po katerem se bo odločila, ali bo nastopila na slalomski tekmi, ki pa zaradi neugodnih vremenskih razmer še ni uradno potrjena.

Tvegani nastopi in drzne linije so jo v tej sezoni že nekajkrat pripeljali na skrajno mejo zmogljivosti, kjer je komaj še ušla padcom. Nazadnje se je iz nevarnega položaja rešila na smuku v Cortini in si pri tem tudi lažje poškodovala levo koleno. Svetovna prvakinja v superveleslalomu in smuku iz Val d'Isera leta 2009 se je poškodovala tudi pred lanskimi OI, a vseeno osvojila zlato v smuku in bron v superveleslalomu.