Vonnova prehiteva samo sebe in načrtuje nastop v Söldnu

Lindsey Vonn se bo morda vrnila pet tednov prej, kot je načrtovala, že ob uvodu v sezono konec oktobra.

Objavljeno
03. oktober 2013 10.56
USOC Summitt Skiing
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Park City - Najboljša ameriška smučarka Lindsey Vonn zelo ambiciozno pogleduje proti začetku sezone. Potem ko je šele septembra po hudi poškodbi kolena prvič stopila na smuči, ne izključuje možnosti, da bi konec tega meseca v Söldnu že nastopila na uvodni tekmi svetovnega pokala. Tako bi se v karavano vrnila že pet tednov prej, kot je sprva načrtovala.

Motivirano Američanko namreč opogumlja zelo dobro stanje njenega kolena. Kot pravi smuča brez težav, zato je resno začela razmišljati že od tekmi pod ledenikom Rettenbach, ki bo na sporedu 26. oktobra. »Ko sem pregledala načrt mojega programa in urnik, se mi ni več zdelo tako nemogoče začeti že na prvi tekmi. Počutim se namreč zelo močno in pripravljeno, zato je ta možnost tudi v igri,« je priznala Vonnova in še dodala, da pa se bo verjetno o nastopu vseeno odločila šele na prizorišču, ko bo videla, kako se bo tam počutila.

Štirikratna zmagovalka svetovnega pokala vse od padca na SP v Schladmingu in poškodbi kolenskih vezi že komaj čaka vrnitev na tekme. Že v bolnišnici je februarja razmišljala o nastopu na OI v Sočiju, vseeno pa se je po dolgi rehabilitaciji na sneg lahko vrnila šele prejšnji mesec v Portillu. Sprva so v njeni ekipi načrtovali, da bo smučarske čevlje lahko obula šele novembra, a Vonnova nikakor ni želela zapravljati časa, se pridružila ameriški reprezentanci v Čilu in tako vadila že dva meseca prej. Bila je celo tako zelo željna smučanja, da je nekaj zavojev naredila še isti dan po pristanku z letalom, 31. avgusta.

»Res je, bila sem precej nestrpna, preden sem stopila na sneg. Dolgo sem morala čakati na tiste prve zavoje, a bilo je vredno,« je povedala Vonnova in bila vesela, da v Čilu ni imela nobenih težav s kolenom. »Stvari se res odvijajo po mojih željah, vseeno pa ne bom tekmovala, dokler se ne bom počutila 100-odstotno pripravljeno,« je dejala olimpijska prvakinja v smuku, ki se bo zaenkrat zagotovo odpovedala slalomu, da ne bi še dodatno obremenila kolena. Bolj se bo posvečala hitrima disciplinama.

Trenutno se smučarska zvezdnica mudi v Ohiu, kjer spremlja svojega izbranca golfista Tigerja Woodsa. Sredi meseca se bo preselila v Evropo in trenirala v Söldnu, nekaj dni pred prvo tekmo pa bo tudi sprejela odločitev o svojem nastopu. Če pa na prvi tekmi še ne bo štartu, je svojim navijačem obljubila, da jo bodo gotovo videli na tekmah v Beaver Creeku, 29. novembra.