Vonnova že zapustila Ga-Pa, težave tudi v nemškem taboru

Svetovno smučarsko prvenstvo v Garmischu je že končano za Američanko Lindsey Vonn, ki je zapustila prizorišče in se bo posvetila le še boju za kristalni globus. Zdravstvene težave pa imata tudi Nemki Viktoria Rebensburg in Kathrin Hölzl, ki veljata za veliki tekmici Tine Maze na prihajajoči veleleslalomski preizkušnji.

Objavljeno
14. februar 2011 21.15
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Garmisch-Partenkirchen - Vonnova se je po bolečem padcu na treningu veleslaloma pred slabima dvema tednoma vseskozi ubadala z zdravstvenimi težavami in se zato odločila, da prekine s svojimi nastopi na Ga-Pa 2011 in se posveti le še tekmam svetovnega pokala, kjer si želi še četrto leto zapored osvojiti veliki kristalni globus.

Simpatična Američanka je zato skupaj s svojim moštvom že odpotovala v Avstrijo, kjer bo prihodnjih nekaj dni počivala, saj ima še vedno težave z glavoboli in zbranostjo pri smučanju. V skupnem seštevku svetovnega pokala je Vonnova trenutno na drugem mestu in za prvouvrščeno Nemko Mario Risch zaostaja 156 točk, zato bo tovrsten počitek zagotovo dobrodošel.

»Na svetovno prvenstvo sem prišla z namenom, da tekmujem v vseh disciplinah, a po poškodbi to ni mogoče. Prav zato sem se odločila, da zaključim z nastopi v Garmischu,« je danes preko socialnega omrežja Facebook sporočila Vonnova.

Težave z zdravjem pa še vedno pestijo tudi nemški tabor, saj sta vprašljiva nastopa Viktorie Rebensburg in Kathrin Hölzl, ki veljata za glavni tekmici Tini Maze na prihajajoči veleslalomski preizkušnji. Rebensburgova, ki je lani v Vancouvru Črnjanki za štiri stotinke odvzela zlato veleslalomsko olimpijsko odličje, se po virusni gripi še ne čuti dovolj pri močeh in je svoj nastop že odpovedala.

Zdravstvene težave ima tudi Hölzlova, ki že nekaj časa toži nad težavami s hrbtom. Kot je dejala danes, še ni povsem prepričana, če bo lahko 17. februarja branila naslov svetovne prvakinje v veleslalomu. Tega je osvojila 12. februarja 2009 v francoskem Val d'Iseru, ko je Mazejevo ugnala za devet stotink. »Borim se z dneva v dan in čakam. Sem na poti k izboljšanju zdravstvenega stanja, vendar hrbet še ni povsem nared,« je po opravljenih treningih dejala Hölzlova.