Vrnitev Herbsta na smučarske strmine

Avstrijski smučar Reinfried Herbst je po operaciji rame in kolena smučal na ledeniku Hintertux.

Objavljeno
19. september 2012 14.14
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Salzburg - 33-letni avstrijski smučar Reinfried Herbst, ki je po koncu pretekle sezone prestal operacijo rame in kolena, se je po dolgi odsotnosti spet vrnil na smučišča, potem ko je je udeležil priprav na ledeniku Hintertux.

Herbst je imel zadnjo operacijo 24. julija, zaradi česar je moral odpovedati priprave na Novi Zelandiji, zdaj pa se zanj začenja boj s časom, saj si bo moral čim prej povrniti moči in se maksimalno pripraviti na novo tekmovalno sezono svetovnega pokala, ki se začne 27. oktobra v Söldnu.

»Po operaciji rame in operacijah na kolenu sem bil ves čas na zdravljenju. Zadnjih nekaj dni na ledeniku so bile sanje, bilo je zelo zabavno. Končno sem lahko spet užival v svojem ​​športu,« je na uradni spletni strani sporočil Herbst, ki je optimističen, da bo pripravljen za prvo preizkušnjo nove sezone.

»Vse je šlo dobro, bolečin v kolenu ni bilo, prav tako mi več ne oteka, tudi z novimi materiali sem zelo zadovoljen, saj se odlično obnese na snegu. Mislim, da bom imel dovolj časa za priprave na začetek svetovnega pokala,« je dodal avstrijski smučar.

Lanska sezona za Herbsta, dobitnika malega slalomskega kristalnega globusa iz leta 2010, ni potekala po načrtih, saj je bil v slalomskem seštevku 25., najboljši dosežek v minuli sezoni pa je bilo 8. mesto na slalomu 24. januarja v Schladmingu.