Wade postavil nov klubski rekord

Zvezdniško moštvo iz Miamija nadaljuje z zmagovitim pohodom v košarkarski ligi NBA, saj so bili tokrat boljši od Indiane Pacers (110:103). Slovenski branilec Beno Udrih je na gostovanju pri Oklahomi doživel nov visok poraz (126:96), medtem ko je povratnik po poškodbi Goran Dragić slavil tesno zmago nad Utahom (102:101).

Objavljeno
16. februar 2011 09.08
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Moštvo Miamija si je že v prvi četrtini priigralo prednost 24 točk, kar je bila predvsem zasluga izjemno razpoloženega Dwayne Wade, ki je v prvem polčasu zbral kar 31 točk in tako postavil novi klubski rekord. »Bilo je neverjetno. Že takoj na začetku tekme smo videli, da je Wade zelo razpoložen za igro, zato smo žogo vedno znova spravljali do njega. To je bila res izjemna prva četrtina,« je dosežek moštvenega kolega komentiral LeBron James.

A košarkarji Indiane se niso dali in v tretji četrtini celo spreobrnili izid in povedli s petimi točkami prednosti. Ko so zvezdniki iz Miamija videli, da je vrag vzel šalo, sta se razigrala LeBron (27 točk) in Chris Bosh (22 točk in osem skokov) in prinesla novo zmago svoji ekipi. Pri Indiani sta bila najbolj razpoložena Roy Hibbert (18 točk) in Tyler Hansbrough (16 točk). »Na začetku obračuna smo imeli kar nekaj težav, imel sem občutek kot da nismo najbolje uigrani. No v nadaljevanju nam je le steklo in bi skoraj prišli do velike zmage. Kakorkoli že, sezona je še dolga, mi pa postajamo vedno bolj "lačni",« je po tekmi dejal Hibbert.

Povratek Dragića, visok poraz Udriha

V moštvo Phoenix Suns se je po krajši odsotnosti vrnil slovenski reprezentant Goran Dragić, ki je izpustil sedem tekem zaradi ureznine na nogi. Dragić je na obračunu z Utahom na parketu preživel zgolj pet minut in dosegel dve točki, en skok in podajo. Visok poraz pa je s svojim Sacramentom Kings doživel Beno Udrih, saj so gostitelji slavili z izidom 126:96. Udrih je zbral 10 točk, en skok in tri asistence.

Izidi:

Indiana Pacers - Miami Heat 103:110
Chicago Bulls - Charlotte Bobcats 106:94
Memphis Grizzlies - Philadelphia 76'ers 102:91
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings 126:96
Phoenix Suns - Utah Jazz 102:101
Golden State Warriors - New Orleans Hornets 102:89