Z očmi v Podmežakli, 
z ušesi pa v Tivoliju

Z današnjimi tekmami 51. kroga (ob 19.15) se bo začel odločilni teden v rednem delu razširjenega prvenstva Avstrije, katerega zadnje dejanje pred končnico, kamor se uvrsti osem najboljših, bo naslednji petek z dvoboji 54. kroga. Oba naša kluba, Tilia Olimpija in Acroni Jesenice, sta nocoj gostitelja.

Objavljeno
18. februar 2011 13.00
G. N., šport
G. N., šport
Ljubljana – V Tivoli namreč prihaja SAPA Fehervar, v Podmežaklo pa Salzburg. Hokejska Slovenija je čez noč dobila novo poglavje v ligi EBEL, saj Olimpija še nikoli ni imela toliko privržencev, kot jih bo imela ta konec tedna. Na zeleno-belo stran so po torkovem šokantnem porazu v derbiju prestopili največji »sovražniki«, jeseniški navijači. Olimpija namreč drevi z zmago proti SAPA in v nedeljo proti Medveščaku dokončno lahko razreši uganko o tem, ali se bo uvrstila v končnico, jeseniška pot v končnico pa je še negotova. Zadostoval bi sicer zmagovalni niz do konca, česar pa nestanovitna forma železarjev ne zagotavlja, zato bo Olimpijina pomoč v obliki zmag nad obema tekmecema za končnico nadvse dobrodošla.

V obeh slovenskih taborih vlada stanje polne bojne pripravljenosti. »Kot športnik razmišljam le o zmagah in poštenem boju. Olimpija je že pozabljena, Salzburg je nov tekmec, ki ga moramo premagati. Brez preračunljivih računic, ali bi se na koncu zadovoljili tudi s točko. Maksimalen in pošten pristop je slej ko prej nagrajen,« je rekel Klemen Pretnar, ki upa na pomoč Olimpije, a se ne ozira na to, kaj bo v Tivoliju. »Navijači in morda trenerji bodo z ušesi v Tivoliju, igralci pa bomo izključno v tekmi. Vseh 60 minut, da ne bi zaradi trenutka nezbranosti spet plačali hud davek,« je dodal Pretnar in sklenil po hokejsko. »Bojevitost in hitro drsanje sta prvini, ki bosta prinesli zmago.«

»Izključno zmaga, ki predvsem nam prinaša največ. Koliko drugim, ni pomembno. Je pa res, da še nismo vrgli puške v koruzo v boju za višja mesta. Graz in Linz nista predaleč,« pa je o kombinacijah v finišu ligaškega dela tekmovanja razmišljal kapetan zeleno-belih Žiga Pance. Madžari so vselej neugodni tekmeci, kar so Ljubljančani dodobra občutili v zadnjem medsebojnem dvoboju. »Disciplina in zbranost. Če bomo ponovili igro iz 1. in 3. tretjine jeseniškega dvoboja, zmaga ne bo vprašljiva,« je Žigov recept za drevišnjo in tudi nedeljsko zmago.

Drevišnji pari 51. kola:
Tilia Olimpija – SAPA Fehervar, Acroni Jesenice – Salzburg, VSV – KAC, Vienna Capitals – Linz, Medveščak Zagreb – Graz 99ers.
 Vrstni red: KAC 74, Salzburg 66, Vienna Capitals 62, VSV 56, Graz 99ers in Linz po 54, Tilia Olimpija 50, Acroni Jesenice in Medveščak po 46, SAPA 42.
Spored tekem Tilie Olimpije, Acronija Jesenic in Medveščaka do konca rednega dela tekmovanja, 52. kolo, nedelja (20. t. m.): Tilia Olimpija – Medveščak, Linz – Acroni Jesenice; 53. kolo (22. t. m.): Acroni Jesenice – Grazz 99ers, Vienna Capitals – Tilia Olimpija, KAC – Medveščak; 54. kolo (25. t. m.): Tilia Olimpija – KAC, VSV – Acroni Jesenice, Medveščak – SAPA.