Za Velez Zuzulovo OI najbrž izgubljene

Dva tedna pred začetkom sezone si je kolenske vezi poškodovala slovaška smučarka Veronika Velez Zuzulova.

Objavljeno
09. oktober 2013 17.56
Germany Alpine Skiing World Cup
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Bratislava - Čeprav je v minuli sezoni navduševala z dobrimi predstavami na slalomih za svetovni pokal in dosegla tudi prvi zmagi, slovaška alpska smučarka Veronika Velez Zuzulova pred novo sezono nima veliko razlogov za optimizem. Dva tedna pred prvo tekmo v Söldnu si je namreč na treningu v Hintertuxu poškodovala koleno.

Slovakinja se za zdaj še oklepa upanja, da sprednja križna kolenska vez ni povsem strgana in da bo še lahko rešila olimpijsko sezono. »Prvi pregled z magnetno resonanco je pokazal poškodovano sprednjo križno vez, a obstaja možnost, da ta ni povsem pretrgana. Zato bom opravila še eno slikanje in na podlagi tistih rezultatov tudi naredila načrt za sezono,« je povedala 29-letna smučarka.

Zuzulova za zdaj okreva na svojem domu v Annecyju (poročena je s francoskim trenerjem Romainom Velezom), kot pravi, pa ima pripravljena dva različna scenarija. Če poškodba vezi ni tako huda, bo izpustila prve tekme v Söldnu in Leviju in se poskušala pripraviti za drugi del olimpijske sezone. Po slabšem scenariju pa bo zaradi strganih vezi in operacije morala izpusti ti celotno sezono in tudi OI v Sočiju, od katerih si je veliko obetala.

»Nisem žalostna ali razočarana, trenutno za to ni časa, niti mi ne bi v dani situaciji to nič pomagalo. Za zdaj sem le osredotočena na to, da najdem najboljšo rešitev, s katero se bom čim prej spet postavila na smuči,« je še za spletno stran FIS Alpine dejala slalomistka.