Žan Košir že na snegu

Na olimpijskih igrah bo tržiški deskar na snegu Žan Košir branil šesto mesto, v svetovnem pokalu pa bron.

Objavljeno
26. september 2013 11.14
regent/ZAN KOSIR
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tržič - Po spomladansko-poletnem obdobju, namenjenem kakovostni regeneraciji in trdemu kondicijskemu treningu, se je tržiški deskar Žan Košir vrnil na sneg. Za jesensko bazo si je izbral avstrijski Mölltal, kjer bo pilil formo pred olimpijsko zimo, ki se decembra z alpskimi tekmami svetovnega pokala začne v italijanski Carezzi.

»Na zadnji avgustovski dan sem se prvič odpravil na sneg. Ledenik Mölltal sem izbral, ker je blizu doma, tereni na progi pa so primerni za dober trening alpskega deskanja,« poudarja tretjeuvrščeni v paralelnih disciplinah svetovnega pokala v pretekli sezoni, ki je prve dni na snegu posvetil prostemu deskanju, tehniki in predvsem pridobivanju pravih občutkov, nadaljeval pa kajpak med vratci.

»Na ledenik se bom vračal v ciklih. Po štirih dneh na snegu bom opravil tri dni kondicijskega treninga doma, se nato vrnil na sneg ...,« poudarja 29-letni Tržčan, ki je v preteklih dneh našel tudi nekaj časa za ogled slovenskih tekem na eurobasketu v Celju. »Sprostitev je pomemben del celote, seveda pa so prioritete jasno postavljene: vselej je na prvem mestu deskanje,« dodaja.

Na treningih bo še naprej sodeloval s pomočnikom Gašperjem Oblakom in reprezentančnim kolegom Jernejem Demšarjem. »Doslej se je obneslo, zato ni razlogov za spremembe,« zatrjuje Košir, ki se bo morda udeležil tudi kakega od treningov ruske reprezentance. V oktobru ga čaka tudi končno testiranje opreme: »Seveda sem jo testiral že spomladi, a končne odločitve želim sprejeti v bolj zimskih razmerah, zato bom še malo počakal.«

Šestouvrščeni z olimpijskih iger v Vancouvru z optimizmom pričakuje novo sezono: »Jesen bo težka, ledeniški treningi so naporni in tudi logistično zahtevni. Obvladujem položaj, tako da ni razlogov za nezadovoljstvo.«