Zdravstvene težave pestijo nemški tabor, Riescheva dobila infuzijo

V nemški smučarski reprezentanci imajo obilo zdravstvenih težav - zboleli sta Maria Riesch in Viktoria Rebensburg, zaradi bolečin v hrbtu toži branilka naslova v veleslalomu Kathrin Hölzl. Prvi smukaški trening je sicer zaradi posledic padca izpustila Ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn.

Objavljeno
09. februar 2011 10.13
Da. O., Š. Ro., delo.si
Da. O., Š. Ro., delo.si
Garmisch-Partenkirchen - Branilka naslova svetovne prvakinje v superveleslalomu in smuku iz leta 2009 in zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala alpskih smučark v zadnjih treh sezonah je dvome o telesni pripravljenosti izrazila na družabnem omrežju Facebook po uvodni preizkušnji na svetovnem prvenstvu, ki se ni končala v skladu z njenimi pričakovanji. Superveleslalom je končala na sedmem mestu, daleč od stopničk, poroča STA.

»Najprej bi želela čestitati vsem smučarkam, ki so stopile na oder za zmagovalke na superveleslalomu. Vse so smučale res dobro na nevarni progi. Med tekmo pa mi je postalo povsem jasno, da še nisem povsem okrevala po pretresu možganov. Imam težave s koncentracijo, gibčnostjo in odzivnostjo, da bi lahko smučala tako, kot znam. Zato sem se po posvetu s soprogom, zdravniki in trenerji odločila, da bom izpustila smukaški trening. Dokler ne bom povsem zdrava, poškodbe glave so lahko zelo nepredvidljive, zato ne vem, koliko časa bom potrebovala za polno okrevanje, bom izpuščala tako treninge kot tekme. Zdravstveno stanje bomo spremljali sproti dnevno, na podlagi tega pa se bomo odločali, ali bom pripravljena za nastop,« je zapisala Vonnova.

Težave tudi v nemškem taboru

V taboru gostiteljev svetovnega prvenstva v alpskem smučanju se soočajo z boleznijo favoritinj. Po olimpijski zmagovalki v veleslalomu Viktorii Rebensburg, ki je zaradi gripe odpovedala uvodno žensko preizkušnjo, za podobnimi simptomi toži tudi glavna favoritinja Maria Riesch, poroča STA.

Riescheva, vodilna v svetovnem pokalu, sicer domačinka iz Garmischa, se po osvojeni bronasti kolajni na superveleslalomu ni počutila dobro, stanje pa se je še poslabšalo. Ker je imela povišano vročino, je obiskala tudi zdravnika.

Zaradi bolezni je tako vodilna smučarka v svetovnem pokalu presmučala le ena vratca na prvem treningu smuka, s tem pa le izpolnila pogoj za nastop na petkovi tekmi superkombinacije. Zaradi zdravstvenih težav je že dobila infuzijo.

S tem pa nemških težav še ni konec. Na težavami s hrbtom toži tudi Kathrin Hölzl, ki je dejala, da še ni povem prepričana, če bo lahko prihodnji teden branila naslov svetovne prvakinje v veleslalomu, poroča STA.