Ženski veleslalom v Zwieslu prestavljen na nedeljo

Potem ko se je že zdelo, da se je Tina Maze vendarle brez skrbi, ki jo pestile v zadnjem obdobju, in bolj optimistično podala proti novim izzivom na Bavarsko, se je nanjo spet zgrnila smola, saj ima težave s stegensko mišico. Mazejeva bi zato izpustila današnji veleslalom, ki pa so ga zaradi premočnega vetra prestavili na nedeljo.

Objavljeno
04. februar 2011 22.56
Š. Ro., šport
Š. Ro., šport
Zwiesel – Po včerajšnjem polomu na slalomu za svetovni pokal v Zwieslu je namreč zaradi bolečin v stegenski mišici pripotovala domov po zdravniško pomoč. Tako bo zadnji veleslalomski preizkus pred SP izpustila, ali bo poškodba ogrozila tudi njene nastope v Ga-Pa, pa bo znano v prihodnjih dneh.

Organizatorji današnjega veleslaloma so zaradi premočnega vetra preizkušnjo prestavili na nedeljo. Prva vožnja naj bi bila na sporedu ob 9.15 uri, finalna pa naj bi se pričela ob 12.15.

Mazejeva je bila včeraj med slalomskimi vratci v Zwieslu le bleda senca predstav, ki so jo v tej sezoni že pripeljale na zmagovalni oder. Delovala je zakrčeno, bolečine pa so bile očitno prehude, da bi lahko pokazala to, česar je sposobna. V nastopu brez večjih napak, a tudi brez prave energije in napadalnosti, si je nakopičila zaostanek več kot štirih sekund in tako prvič po dveh letih – nazadnje se ji je to zgodilo po veleslalomski zmagi v Mariboru, leta 2009 – obstala pred vrati finala. Trideseterico je resda zgrešila le za 17 stotink, vendar pa to tako ali tako to ni bil nastop, ki ga bi pričakovali od sedme najboljše smučarke sveta.

Črnjanko težave z mišico sicer mučijo že dlje časa, o njih je tarnala že pred tekmami v Mariboru in v Cortini. Če jih je doslej še uspela nekako ublažiti, pa so tokrat (pod pritiskom njenih visokih pričakovanj?) udarile še bolj intenzivno in jo očitno povsem ohromile v njenem smučanju. Mazejeva se je tako odpovedala današnjemu veleslalomu in se podala v domovino na podrobnejše zdravniške preiskave. Kako huda je poškodba, bo znano v naslednjih dneh. Po posvetu z zdravniki se bodo v ekipi aMaze odločili tudi, kakšna bo usoda njenih nastopov na SP v Ga-Pa, prva preizkušnja za odličja jo v superveleslalomu namreč čaka že v torek, 8. t. m.

Na današnjem veleslalomu bi sicer štartale tri Slovenke: Mateja Robnik (35), Ana Drev (36) in Katarina Lavtar (50).