Zmagala Andrea Henkl, Gregorinova peta

V ameriškem Fort Kentu je bila na sporedu biatlonska tekma svetovnega pokala. Na ženskem sprintu (7,5 km) je brez zgrešenega strela zmagala Nemka Andrea Henkel, pred rojakinjama Miriam Gössner in Magdaleno Neuner. Slovenka Teja Gregorin je bila peta. Nastopila je še Andreja Mali in osvojila 35. mesto.

Objavljeno
11. februar 2011 21.04
Mo. B., delo.si
Mo. B., delo.si
Fort Kent - Tudi biatlonke je na tekmi pošteno prezeblo, saj sta jih ob temperaturi -12 stopinj Celzija spremljala še sneženje in močan veter. V teh razmerah je zadnji sprint pred svetovnim prvenstvom Gregorinova pričela z enim obiskom kazenskega kroga. Do zaključka se ji roka ni več zatresla, v smučini pa je stopnjevala tempo vse do zadnjega metra proge. S petim mestom je izenačila tudi svoj najboljši rezultat sezone in si pustila veliko manevrskega prostora za še en dober nastop v zasledovanju.

"Resda to še ni uvrstitev na stopničke, vendar kdo ne bi bil zadovoljen tudi s petim mestom. Upam, da se bom z njimi lahko pohvalila že kmalu, morda prav na najpomembnejšem tekmovanju sezone, ki se hitro bliža. Sekunde, ki sem jih izgubila v kazenskem krogu, sem pridobivala na ravninskih delih proge in seveda že po tradiciji v zadnjem krogu. Tisti strel mi očitno ni bil usojen, saj nisem imela občutka, da bo zgrešil in me je presenetilo, da tarča ni padla," je po tekmi dejala Gregorinova.

Tudi Andreja Mali je s 35. mestom dosegla nove točke svetovnega pokala. Kamničanka je bila strelsko neuspešna le enkrat v položaju stoje, tekaško pa nekoliko počasnejša od svoje zadnje letošnje predstave, kar pa je vseeno zadoščalo za nove točke svetovnega pokala, poroča slovenska tiskovna agencija STA.

"Že tako težka proga je zaradi snega postajala vedno počasnejša in nekaj časa je šlo v nič zaradi tega, nekaj pa tudi na strelišču. Za le eno zgrešeno tarčo je zaostanek prevelik in upam na lepše in toplejše vreme, saj je v tem zoprnem mrazu nemogoče teči. Osebno mi bolj ležijo hitrejše proge, kjer lahko tudi v teku prikažem več," je povedala Malijeva.

V skupni razvrstitvi svetovnega pokala je mesto vodilne spet prevzela finska biatlonka Kaisa Mäkäräinen, ki je bila danes uvrščena na osmo mesto. Švedinja Ekholmova, ki je do današnje tekme držala vodstvo v svojih rokah, je bila danes šele 22. Gregorinova se je z današnjim dosežkom spet zavihtela med najboljšo deseterico, Malijeva pa je ohranila 26.

V soboto se bodo biatlonci in biatlonke še predzadnjič letos na ameriškem kontinentu postavili na start zasledovalnih preizkušenj, še piše STA.