Zupan: Hočemo naprej, proti vrhu

Slovenski smučarski skakalci so v tej sezoni doživeli že kar nekaj vzponov in padcev, sezona pa je bila vse prej kot blesteča. Kljub temu glavni trener Zupan meni, da je potrebno za motivacijo in izpolnitev želja zadržati cilje, ki si jih je ekipa zadala na začetku sezone.

Objavljeno
21. februar 2011 18.04
D. O., delo.si
D. O., delo.si
Ljubljana - Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih je danes predstavila svoje cilje pred bližnjim svetovnim prvenstvom v nordijskih disciplinah, ki se na Hollmenkollnu pričenja v sredo. Selektor Matjaž Zupan meni, da so cilji z začetka sezone (enkrat do šestega mesta, dvakrat do 12.) tisti, ki bi zadovoljili njegova pričakovanja.

Skakalci so letos doživeli nekaj vzponov in padcev, sezona pa je bila vse prej kot blesteča. Kljub temu glavni trener Zupan meni, da je potrebno za motivacijo in izpolnitev želja zadržati cilje, ki si jih je ekipa zadala na začetku sezone. »To je enkrat do šestega mesta, dvakrat do 12., ekipno pa enkrat do petega in enkrat do šestega mesta. Sezona se sicer ni odvijala po naših željah, občasno smo dosegali lepe rezultate, a nismo postavili tiste pike na i. Hočemo naprej, proti vrhu, a na drugi strani ostajamo realni. Tudi če teh višjih ciljev ne bomo izpolnili, ne bomo razočarani, saj sezone še ne bo konec,« je dejal Zupan, ki je bil zadovoljen tudi z zadnjimi pripravami v Ramsauu, piše STA.

»Neposrednih primerjav z izjemo treh posameznikov nismo imeli, vendar sem z videnim v Ramsauu zadovoljen. Fantje so 'skočni, elastični', odločitev o tem, kateri štirje bodo nastopili, pa bom sprejel na zadnjem treningu v četrtek,« je še dejal Zupan.

V Oslo potuje pet slovenskih orlov

Slednji namreč v Oslo pelje Jerneja Damjana, Petra Prevca, Jurija Tepeša, Mitjo Mežnarja in Robija Kranjca. Predvsem slednji je bil v sezoni nekako najboljši posameznik ekipe, precejkrat pa mu je do boljšega rezultata ponagajal veter. »Ja, če bom spet imel takšno srečo z vetrom, potem se za rezultate ne bojim,« je v šali dejal Kranjec, ki ga je v zadnjem času res spremljala »vetrovna smola«. »Ne, nekako upam, da se mi bo tokrat vse 'poklopilo', potem bi lahko dobro skakal. Male naprave sicer še ne poznam, so mi pa povedali, da je dejansko precej podobna veliki, kar bi mi lahko ustrezalo. Bomo videli,« je še dejal slovenski rekorder.

Na Norveško potujejo tudi dekleta

Poleg skakalcev na Norveško pod vodstvom trenerja Matjaža Triplata potujejo tudi dekleta. Za Slovenijo bodo na Hollmenkollnu skakale Maja Vtič, Anja Tepeš, Eva Logar in Špela Rogelj. Njihovi cilji so skočiti enkrat do šestega mesta, enkrat do 15. in enkrat do 30.

Na novinarski konferenci so svoje cilje predstavili tudi nordijski kombinatorci. Te bo vodil Primož Triplat, ki v Oslo pelje Mitjo Oraniča, Gašperja Berlota, Marjana Jelenka in Jožo Kamenika. Nordijski kombinatorci se prvič podajajo na svetovno prvenstvo kot ekipa, njihovi cilji pa so enkrat se uvrstiti med prvih 15, enkrat med dvajset in enkrat do 30. mesta. Ekipno moštvo cilja na uvrstitev do 8. mesta.

Kot še poroča STA, se prvenstvo pričenja že v sredo, ko bodo prve dejavne smučarske tekačice.