Žurej na SZS najprej v reševanje najbolj akutnih zadev

Predsednik Smučarske zveze Slovenije Primož Ulaga je predstavil novega direktorja Jurija Žureja.

Objavljeno
02. september 2013 15.06
Špela Robnik, šport
Špela Robnik, šport

Ljubljana - Potem ko je minuli teden izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije (SZS) nekoliko presenetljivo na mesto direktorja imenoval Jurija Žureja, ga je na današnji novinarski konferenci predstavil predsednik Primož Ulaga.

Kot je poudaril, so novega direktorja imenovali, ker po odhodu direktorice Barbare Kürner Čad po statutu ni bilo mogoče združiti direktorske funkcije s predsedniško. Obeh funkcij torej ni mogel opravljati sam, zato je moral poiskati novega kandidata in se odločil za Žureja, ki ga je opisal kot »delovnega in organiziranega pravnika, ki ima tudi veliko posluha za šport«. Ulaga je dejal, da bo Žurej na tem mestu do volilne skupščine zveze, ki bo januarja prihodnje leto.

»IO je zahteval, da imamo direktorja SZS, čeprav bi lahko počakali do volitev. Kar se tiče direktorjev panog, pa lahko rečem, da se njihove naloge le še povečujejo. Stroške skupnih služb smo zmanjšali s 35.000 evrov na mesec, kot je bilo ob mojem prihodu, na 20.000,« je Ulaga odgovoril na vprašanje o tem, čemu je vseeno prišlo do preobrata in imenovanja novega direktorja, če pa je sam po odpovedi direktorici Kürner Čadovi dejal, da zveza ne bo imela direktorja in bo s tem prihranila veliko denarja.

Žurej je ob svoji predstavitvi povedal, da dobro pozna dogajanje v slovenskem smučanju in da bo njegova glavna naloga pridobitev novih sponzorjev, tudi iz tujine. Kot je dejal, mu je prejšnja direktorica Kürner Čadova že predala posle, kot svojo glavno nalogo pa si je zadal, da se čim prej loti najbolj nujnih, akutnih stvar, ki tarejo zvezo: to so pogovori s sponzorji za poolimpijski ciklus ter poplačevanje kreditov.

»Napravil sem analizo številnih tujih smučarskih zvez, kjer imajo direktorji med nalogami osnovno vodenje in trženje zveze. Nimajo pa velikega vpliva na splošno delovanje posameznih panog, ki jih morajo voditi strokovnjaki. Treba je pogledati, kaj počnejo najboljši ter najboljše prakse prilagoditi naši stvarnosti. Želimo imeti tudi dobro sodelovanje z ekipo naše najboljše slovenske smučarke Tine Maze in z njenimi člani iskati čim boljše rešitve v skupno dobro,« je povedal Žurej, med drugim nekdanji direktor Urada RS za intelektualno lastnino.