Ana Drev z bolečo mišico, Veronique Hronek po grdem padcu pod nož

Nesreča nikoli ne počiva, Ana Drev je pred odhodom na SP prebolela gripo, zdaj pa jo je uščipnilo v ledenem delu hrbta.

Objavljeno
11. februar 2015 14.35
SKI-WC2015-WOMEN-COMBINED-DOWNHILL
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Vail - Nov madež na smučarsko svetovno prvenstvo v Beaver Creeku in Vailu je včeraj povzročil grd padec Nemke Veronique Hronek, ki je že v uvodnem dvoboju ekipne preizkušnje proti Kanadčanki Erin Mielzynski končala v snegu, pri tem pa si je strgala križne vezi levega kolena in bo morala pod nož. Zanjo s tem ni predčasno konec zgolj prevenstva, temveč tudi poolimpijske sezone. Enako poškodbo je 23-letna Nemka utrpela že predlanskega decembra, ko je padla na smuku v Val d'Iseru.

Danes je sicer na prvenstvu prost dan, program pa gre naprej jutri z ženskim veleslalomom, v katerem bo Tina Maze lovila še četrto odličje v Beaver Creeku. Na njem bodo nastopile še tri Slovenke: Ana Drev, Katarina Lavtar in Ilka Štuhec, medtem ko bo v soboto na slalomu naše barve poleg Mazejeve in Lavtarjeve zastopala še prikupna Novogoričanka Ana Bucik.

»V veleslalomu si želim podoben nastop kot v kombinaciji, le da brez napake. Upam na čim boljši dosežek, forma je dobra, potrebujem pa počitek, saj sem tu nastopila že na številnih treningih in tekmah, tudi kombinacija se je zelo vlekla,« poudarja Ilka, Lavtarjeva pa dodaja: »V Vailu sem opravila tri veleslalomske treninge. Šlo mi je kar dobro, nekaj tehničnih težav pa sem morala odpraviti.«

Posebna zgodba pa je Ana Drev, deseta veleslalomistka prejšnjega svetovnega prvenstva, ki je imela zadnje dni bolečine v ledvenem delu hrbta in nekaj časa ni trenirala, brez vadbe je bila tudi pred odhodom v ZDA, ker je prebolela gripo. Tudi zato na ekipni preizkušnji ni nastopila, upa pa, da bodo pomagale terapije Nežke Poljanšek in da bo na tekmi smučala brez bolečin. Reprezentančni zdravnik Matjaž Turel pa je ocenil, da bi bila lahko do četrtkovega veleslaloma že nared.

»Med treningom mi je sredi strmine vzelo spodnjo smučko in me je zabilo k tlom, začutila sem kar ostro bolečino v predelu hrbta. Nekaj dni nisem trenirala, ker se varčujem za tekmo, želim namreč priti na štart brez bolečin. Morda gre za mišični krč, več pa bo jasno, ko pridem domov,« je pojasnila Drevova.