Anna Fenninger načrtuje vrnitev v Söldnu

Nesrečna avstrijska alpska smučarka Anna Fenninger okreva po načrtih, zato načrtuje vrnitev na uvodu naslednje sezone.

Objavljeno
09. december 2015 14.32
Anna Fenninger Meribel 22.3. 2015
G. L.
G. L.

Dunaj - Velika tekmica Tine Maze v zadnjih letih, avstrijska šampionka Anna Fenninger, je napovedala vrnitev na bele strmine z začetkom prihodnje sezone v Söldnu. Kot je zatrdila domačim medijem, njeno okrevanje po operaciji strganih desnih kolenskih vezi poteka po načrtih.

»Danes je bil prvi dan, ko se nisem prebudila z mislijo na poškodbo,« je dejala dvakratna dobitnica velikega kristalnega globusa, ki se je udeležila pokroviteljskih obveznosti na Dunaju. 26-letna vsestranska smučarka, ki jo je skupila na pripravah na letošnjo sezono, je za največji uspeh označila trenutek, ko je lahko odvrgla bergle: »Od takrat dalje vem, da mi bo lažje. Seveda pa se držim pravila, hiti počasi, z majhnimi koraki se počasi vzpenjam proti končnemu cilju.«

Ker je po težki poškodbi morala precej časa mirovati, je izgubila precej mišične mase. »Zdaj me čaka vnovična naporna krepitev mišic, saj je zelo težko pridobiti nazaj tisto, kar je bilo izgubljeno. Lahki trening z utežmi ter vaje v vodi sta trenutno na mojem programu rehabilitacije,« je zaključila Fenningerjeva.