Biatlonci bodo v tem tednu zavzeli Pokljuko

Pokljuka bo med četrtkom in nedeljo prizorišče biatlonskih tekem za svetovni pokal, na katerih bo nastopilo 277 tekmovalcev.

Objavljeno
14. december 2015 15.24
mdr biatlon
Ljubljana - Biatlonska karavana se v tem tednu seli na Pokljuko, ki bo v letu 2015 gostila že 20. izvedbo tekmovanj za svetovni pokal. Od četrtka do nedelje se bo na Rudnem polju merilo 277 tekmovalcev iz 32 držav. Visoke so tudi ambicije slovenskih reprezentantov.

Podpredsednik organizacijskega odbora Borut Farčnik je na predstavitvi tekmovanj potrdil, da so proge dobro pripravljene, da so na Pokljuko iz Hochfilzna, kjer so biatlonci tekmovali v preteklem tednu, že prišli prvi tuji tekmovalci, ob tem pa dodal, da pričakuje tudi velik obisk. Samo v četrtek si bo tekme ogledalo tudi 2500 otrok. »Želja so še dobri izidi slovenskih tekmovalcev in tekmovalk,« je dejal.

Generalni sekretar Tomaž Šušteršič je dodal, da na Pokljuki konec tedna prirejajo tudi bogat spremljevalni program s Sašom Avsenikom in Veselimi Begunjčani, v šotoru ob tekmovališču bo nastopal Daniel Rampre. Ob 20. izvedbi tekmovanj bo v Hotelu Golf od četrtka naprej odprta tudi razstava z utrinki dveh desetletij svetovnega pokala.

Tudi letos bo za pot na Pokljuko veljal spremenjen prometni režim. V četrtek in petek bo avtobus navijače vozil na Pokljuko s parkirišča pred Ledno dvorano na Bledu, v soboto in nedeljo pa od industrijske cone na Rečici. Novost je tudi avtobus iz bohinjske smeri, ki bo pot začenjal v Bohinjski Bistrici.

Sicer pa si na Pokljuki spet obetajo tudi številne tuje goste, ki bodo s sprintom, zasledovanjem in tekmo s skupinskim startom videli morda najbolj atraktiven biatlonski program sploh.

Fak si želi lepo darilo pred novim letom, Gregorinova in Bauer upata na dvig forme

Visoke cilje imajo tudi slovenski tekmovalci. Novi prvi človek slovenskega biatlona Janez Ožbolt je priznal, da uvod v sezono ni bil povsem po slovenskih notah, a vsaj tekma v Hochfilznu je pokazala, da se krivulja uspehov obrača navzgor. »Prvo ime ostaja Jakov Fak, ki je že potrdil dobro pripravljenost, Klemen Bauer je nekako konstanten v točkah in prepričan sem, da bo tudi Teja Gregorin končno pokazala zobe. Ostali bodo nastopili po najboljših močeh,« je dejal Ožbolt.

»Stvari gredo na bolje in pred novim letom si želim lepo darilo zase, za navijače in organizatorje,« pa pred tekmami pravi Jakov Fak, ki je pred dvema sezonama na domači tekmi že stal na najvišji stopnički.

Teja Gregorin in Klemen Bauer si želita dvigniti doslej pokazano formo. »Pomembna prednost bo tudi domača tekma z domačimi navijači. Tukaj smo 100 dni na leto, na pamet poznamo infrastrukturo, določene dele proge in tudi tudi hrana bo domača,« pa je zadeve, ki so v pridom Slovencem na domačem svetovnem pokalu, opisal Bauer.

Spored tekmovanja na Pokljuki

Sreda, 16. december:

Uradni trening

 

Četrtek, 17. december:

Moški šprint na 10 km (14.30)

 

Petek, 18. december:

Ženski šprint na 7,5 km (14.30)

Sobota, 19. december:

Moška zasledovalna tekma na 12,5 km (11.15)

Ženska zasledovalna tekma na 10 km (13.30)

Nedelja, 20. december

Moška tekma s skupinskim štartom na 15 km (12)

Ženska tekma s skupinskim štartom na 12,5 km (14.30)