Brez današnjega programa v Klingenthalu

Prireditelji uvodnega vikenda svetovnega pokala v smučarskih skokih so morali odpovedati današnji trening in kvalifikacije.

Objavljeno
20. november 2015 12.58
SKI-JUMPING-GER-WCUP
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Klingenthal - Prirediteljem uvodnih preizkušenj nove sezone svetovnega pokala smučarskih skakalcev, jutrišnje ekipne in nedeljske posamične v nemškem Klingenthalu, je že ponagajalo vreme. V skopem sporočilu za javnost so namreč pojasnili, da so morali zaradi neugodnih vremenskih razmer (skakalnica še ni pripravljena oziroma je povsem zasnežena) odpovedati današnji program, torej uradni trening in kvalifikacije za posamično tekmo.

»Storili bomo vse, kar je v naši moči, da izpeljemo za ta konec tedna načrtovan program v Klingenthalu,« je kratko komentiral prvi mož organizacijskega odbora Alexander Ziron. V prvotni spored jutrišnje ekipne preizkušnje prireditelji niso posegali, torej se bo popoldanski tekmovalni del začel ob 13.30 z dvema skokoma za trening, začetek prve serije bo ob 16.15, finala pa ob 17.25.

Sprememba pa je v nedeljskem programu, saj je bila za 12.30 sprva predvidena poskusna serija pred posamično tekmo (ob 14. uri), po novem pa jo bodo nadomestile kvalifikacije. Če bodo morali prireditelji na prizorišču, na katerem je denimo Jaka Hvala predlani vpisal svojo edino zmago na posamični tekmi svetovnega pokala, priznati premoč narave in zradirati ves tekmovalni vikend, bo skakalci sezono začeli teden dni pozneje v finskem Kuusamu.