Brez Koširja, Flandra in Kotnikove

Slovenske barve bodo na uvodnem paralelnem veleslalomu branili Rok Marguč, Jure Hafner, Tim Mastnak in Črt Ikovic.

Objavljeno
10. december 2015 14.42
Austria Freestyle Ski and Snowboard World Championships
J. P.
J. P.

Carezza - Zadnji med zimskimi športniki bodo v soboto v italijanski Carezzi novo sezono svetovnega pokala začeli tudi deskarji na snegu v paralelnih disciplinah. Slovenska odprava bo na uvodnem veleslalomu hudo zdesetkana, zaradi poškodb ne bo Žana Koširja, Roka Flandra in Glorie Kotnik, naše barve bodo torej zastopali Jure Hafner, Tim Mastnak, Črt Ikovic in Rok Marguč, od katerega se kajpak tudi največ pričakuje.

Štirikratni dobitnik odličij s svetovnih prvenstev je bil na zadnjih preizkušnjah v Carezzi dvakrat v polfinalu, a obakrat potegnil najkrajšo in zasedel četrto mesto. »Pravijo, da gre v tretje rado. Če bom ponovil nastope s treningov, sem lahko visoko. Imam dobro osnovo, zadnje dni pa sem na ledeniku Kaunertal odpravljal malenkostne napake,« je dobro razpoložen Marguč, ki je že pozabil na težave s poškodbo v pripravljalnem obdobju, pred dnevi pa nastopil na veleslalomskih preizkušnjah evropskega pokala v Hochfügnu in vknjižil osmo in enajsto mesto.

Odsotni Žan Košir zaupa ekipi in verjame, da bo v odsotnosti dveh izkušenih mačkov iz sence stopil tudi kdo od mlajših. To bi lahko bila predvsem Hafner (tudi njemu je nagajala poškodba gležnja, a se je stanje izboljšalo) in Mastnak, oba osvajalca odličij z mladinskih svetovnih prvenstev, ki pa v članski konkurenci še nista posegla po vrhu.