Flisar brez počitka med najhitrejše

Smučarski kros: Filip Flisar želi na vrh tudi v Innichenu. Danes kvalifikacije za jutrišnjo in nedeljsko preizkušnjo.

Objavljeno
17. december 2015 19.32
Špela Robnik
Špela Robnik

Innichen – Le za kakšen dan ali dva si je Filip Flisar oddahnil po napornem sklopu tekem v Val Thorensu, že ga je čakala pot na Južno Tirolsko, na tradicionalno prizorišče v Innichenu, kjer ju danes z Blažem Ogorelcem čaka nov dvojni paket kvalifikacij. Obeti so za Štajerca znova odlični.

Po odhodu iz Val Thorensa, kjer je osvojil 2. in 17. mesto, je Mariborčan komaj čakal, da se vrne domov in vsaj malo spočije po zelo eksplozivnem štartu v sezono. Vendar pa časa za počitek praktično ni bilo, tista dva prosta dneva je preživel v telovadnici in jih izkoristil za kondicijski trening. »Nič se nisem spočil, treba je namreč vzdrževati dobro telesno pripravo. A saj bo zdaj po teh tekmah nekaj premora, tako da ni skrbi,« je dejal in si več časa za regeneracijo rezerviral za med prazniki, ki prihajajo.

Od torka je že smučal na dobro poznanem smučišču na Južnem Tirolskem. Zima tamkajšnjih vrhov še ni prav bogato obdarila, a vseeno se odpovedi tekem ne bojijo. »Dejansko je proga odlično pripravljena, čeprav se sprašujem, kako je prirediteljem to sploh uspelo, saj naokrog ni kaj dosti snega. Vse so pripravili z umetnim zasneževanjem. Proga je dobra, veliko boljša kot je bila tu kadar koli prej,« je bil zadovoljen 28-letni smučar. Tudi vreme jim je doslej služilo, kljub napovedi dežja so smučali v dobrih razmerah in opravili tudi dva uradna treninga. Flisar je bil znova med najhitrejšimi, na prvem je dosegel drugi čas, tudi na drugem je bil v ospredju, okoli petega mesta, je dejal. Obeti za današnje kvalifikacije ter preizkušnji jutri in v nedeljo so torej spet visoki, motiviran po uspešnem začetku sezone si kajpak znova želi na vrh.

»Proga mi kar ustreza, ne skrbi me, mislim, da mi bo dobro šlo. Je tehnično kar zahtevna, že štart je kar naporen, veliko je valov, precej bo treba delati. Nekaj je veleslalomskih zavojev, nekaj strmih negativnih sekcij, praktično so zajeti vsi elementi,« je še poudaril vsestranski smučar, ki je na tem italijanskem prizorišču, le nekaj kilometrov pred Toblachom, najboljšo uvrstitev dosegel leta 2011 z 11. mestom.

V Innichen oziroma San Candido se sicer vedno rad vrača Blaž Ogorelc, saj je pred dvema letoma tam prvič napredoval skozi kvalifikacije v izločilne boje, že naslednji dan pa navdušil s 14. mestom. Tudi sam si po dobrih nastopih v Franciji želi ostati na tej ravni, težko pa že čaka tudi prvi preboj v polfinale. »Nič ne bi želel napovedovati, a merim visoko, druge izbire nimam. Proga mi je tu vedno ustrezala, ker je malo bolj tehnično zahtevna. Pomemben je štart, ker je nato bolj malo možnosti za prehitevanje. Že v Val Thorensu so bili moji štarti zelo dobri, zato računam na dober rezultat,« pa je svoje pričakovanja predstavil še drugi slovenski tekmovalec, ki dobro sledi bolj uveljavljenemu Štajercu. Nazadnje je Flisarja na tekmi izločil v osmini finala, kako pa bo tokrat?