Brez slovenskih deskarjev v izločilnih bojih Carezze

V kvalifikacijah uvodne preizkušnje svetovnega pokala je bil finalu na 24. mestu še najbližje Rok Marguč.

Objavljeno
12. december 2015 12.31
regent/ROK MARGUČ
J. P.
J. P.

Carezza - Močno zdesetkana slovenska odprava brez poškodovanih ključnih adutov Žana Koširja, Roka Flandra in Glorie Kotnik se na uvodni postaji paralelnih disciplin svetovnega pokala v deskanju na snegu ni izkazala, saj se nihče iz moške četverice ni prebil skozi veleslalomske kvalifikacije. Popoldanski izločilni boji bodo tako minili brez naše udeležbe.

Najresnejši kandidat za visoka mesta Rok Marguč, predlanski slalomski svetovni prvak in petouvrščeni z olimpijskega veleslaloma v Sočiju, je na 24. mestu za najboljšo šestnajsterico, ki si je zagotovila osmino finala, zaostal skoraj sekundo, predvsem po zaslugi šele 34. časa rdeče proge, medtem ko je bil na modri osmi. Jure Hafner je bil na 26. mestu še šest desetink počasnejši od njega, Tim Mastnak je na 33. mestu za las zgrešil drugi kvalifikacijski nastop, komaj 19-letni Črt Ikovic (zanj je bil to prvi nastop na tujem na preizkušnjah svetovnega pokala) pa je odstopil na modri progi.

Najboljši kvalifikacijski čas je postavil olimpijski zmagovalec, Američan z ruskim potnim listom Vic Wild, ki je prvega zasledovalca, Švicarja Nevina Galmarinija, pustil za seboj za tri četrt sekunde. Tretji je bil še en Rus Andrej Soboljov s sekundno zamudo. V ženski konkurenci Slovenija svojega zastopstva ni imela, skozi kvalifikacijsko sito pa so se najbolj prepričljivo prebile Japonka Tomoka Takeuči, Švicarka Julie Zogg in Čehinja Ester Ledecka.