Deseterica še vedno brez pogodb s SZS

Participacija za smučarje s statusom A znaša 2000, s statusom B pa 3500 evrov. Kdor je brez statusa, plačuje svoje stroške.

Objavljeno
04. september 2014 16.47
mdr*Makuc
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana − Manj kot dva meseca pred začetkom nove tekmovalne zime v alpskem smučanju − že tradicionalno jo bo konec oktobra načela veleslalomska preizkušnja svetovnega pokala na ledeniku Rettenbach nad Söldnom − osem tekmovalcev in dve tekmovalki še ni podpisalo individualno pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije (SZS). Zaradi že znanih proračunskih težav zveze in vse večje finančne luknje bodo morali športniki tudi v novi sezoni plačevati za del stroškov, »samoprispevek« pa, kot je že v navadi, buri duhove in dviga temperaturo v smučarskih ekipah.

Vodja panoge za alpsko smučanje Vlado Makuc zagotavlja, da so pogodbe podpisali z vsemi članicami in člani reprezentance s statusom A, med nepodpisniki so večinoma tekmovalci s statusom B. »Ta mesec bomo izdali račune za prispevke, ki jih bodo lahko tekmovalci plačali v treh obrokih. Tistim, ki pogodb niso podpisali, bomo izstavili račune za njihove dosedanje stroške. Na zvezi smo zadovoljni, ker lahko vsi programi tečejo neokrnjeno. Vsem tekmovalcem trenutno financiramo program, ker pa sredstev ne bo dovolj za celo sezono, bodo morali prispevati tudi sami ali pa bodo dolžni v celoti pokriti svoje stroške, če se bodo odločili, da pogodbe ne bodo podpisali. Nepodpisnikom ne bomo mogli več zagotavljati izvajanja programa,« je za STA poudaril Makuc.

Zveza ima trenutno sklenjene pogodbe s 16 smučarkami in smučarji, Makuc pa pričakuje, da bosta podpis prispevali še obe tekmovalki, ki sta bili na snežnih pripravah onkraj »luže«. Med moškimi je med nepodpisniki četverica iz mariborskega Branika, ki pomoč kluba, ki se je znašel pred prisilno poravnavo, ne more pričakovati. To so Klemen Kosi, Boštjan Kline, Martin Čater in Mišel Žerak.

»Participacija za tekmovalce s statusom A znaša 2000 evrov, s statusom B pa 3500 evrov. Kdor je brez statusa, plačuje svoje stroške. Zneski veljajo za obdobje od 1. maja do 15. novembra, s čimer tekmovalci krijejo del stroškov treninga. Po 15. novembru bodo tekmovalci brez statusa A svoje stroške krili v celoti. To so individualne pogodbe in kdor meni, da je pogodba zanj koristna, jo bo podpisal in tako užival še nekatere ugodnosti, ki jih drugi ne bodo imeli. Poslej bomo nepodpisnikom izstavili račune za nazaj, podpisnikom pa omogočili obročno odplačevanje prispevka, po 15. novembru pa možnost financiranja svojega deleža v programu,« je dejal Makuc.