Disciplinska komisija MOK potrdila: Gregorinova kršila protidopinška pravila

Slovenski biatlonki, bronasti iz Sočija 2014, bodo izbrisali vse dosežke z olimpijskih iger leta 2010 v Vancouvru.

Objavljeno
19. december 2017 11.18
Posodobljeno
19. december 2017 11.18
J. P.
J. P.

Salzburg − Disciplinska komisija Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) je včeraj Mednarodno biatlonsko zvezo (IBU) obvestila, da je slovenska tekmovalka Teja Gregorin, bronasta junakinja prejšnjih zimskih olimpijskih iger leta 2014 v Sočiju, tudi uradno kršila protidopinška pravila med igrami leta 2010 v Vancouvru, zato je diskvalificirana z vseh preizkušenj v okviru tega tekmovanja.

Spomnimo: pred skoraj dvema mesecema je IBU v izjavi za javnost sporočil, da je izkušena 37-letnica padla na dopinškem preizkusu med olimpijskimi igrami v Vancouvru, in jo začasno suspendiral, sankcije pa je včeraj torej uradno potrdila disciplinska komisija MOK, kar pomeni, da bodo Teji izbrisali peto mesto s tekme s skupinskim startom, deveti mesti iz šprinta in zasledovanja ter 36. mesto s posamične 15-kilometrske preizkušnje, obenem sta tako ona kot tudi celotna ekipa ostali brez osmega mesta iz ženske štafete.

Gregorinovi zdaj preostane le še možnost pritožbe na Mednarodno športno arbitražno razsodišče (CAS) v Lozani, nato pa ji bo protidopinški odbor IBU izrekel končne sankcije. Teja, ki se je v Sočiju okitila z bronom v zasledovanju, se je konec oktobra v prvem odzivu opravičila in sprejela začasen suspenz, zaradi interesa preiskave pa na dodatna novinarska vprašanja ni odgovarjala. Odločitev disciplinske komisije MOK se na olimpijske igre v Sočiju ne nanaša.