Domna Prevca bo v Rusiji zamenjal Damjan

Slovenski selektor Goran Janus bo v Nižnji Tagil namesto obetavnega Prevca odpeljal izkušenega Damjana.

Objavljeno
08. december 2015 11.45
Domen Prevc Ljubljana 18.11. 2015 [prevc]
G. L.
G. L.

Ljubljana - Odkritje uvoda letošnje sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih Domen Prevc bo po prostem vikendu, ki mu ga je selektor Goran Janus namenil ob kasneje odpovedanih tekmah v finskem Kuusamu, ostal doma tudi prihodnji konec tedna, ko skakalna elita gostuje v ruskem Nižnjem Tagilu. Šele 16-letnega skakalca bo v reprezentanci zamenjal izkušeni Jernej Damjan.

»Potovanja so naporna, zato ga je treba umakniti. Pri njem se nikamor ne mudi. Sezona je namreč zelo dolga. Domen ostaja doma v šoli in bo lahko tudi treniral ter si nabral moči za naprej. Vrnil se bo prihodnji teden v Engelbergu,« so na uradni spletni strani FIS povzeli Janusovo izjavo za slovenski portal siol.net.

Nadobudnež iz Dolenje vasi je na svojih uvodnih treh tekmah v svetovnem pokalu presenetil z dvema osmima in nazadnje dvanajstim mestom. V Rusiji ga bo zamenjal Damjan, ki v svetovnem pokalu letos še nima nastopa. Poleg njega bodo v ekipi še Peter Prevc, Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Lanisek and Anže Semenič