Marguč dvakrat četrti, kaj pa tretjič?

Deskar na snegu Rok Marguč uvodoma v Carezzi prvi slovenski adut.

Objavljeno
11. december 2015 23.04
Rok Marguč, 13.1.2015, Rogla
Špela Robnik
Špela Robnik

Carezza – V zadnjih letih zelo močna slovenska reprezentanca deskarjev v paralelnih disciplinah novo sezono začenja močno oslabljena. Začetek bo izpustil Žan Košir, prav tako Rok Flander, kariero je končal Jernej Demšar. Tako bo breme rezultatov nosil predvsem Rok Marguč, ob njem bodo danes nastopili še Tim Mastnak, Jure Hafner in Črt Ikovic.

A tudi stanje v preostali zasedbi ni najboljše, Marguč se je v zadnjih tednih ukvarjal z bolečinami v rami, Hafner je imel poškodovan gleženj, Mastnak pa je bil na zadnji tekmi evropskega pokala v Hochfügnu še daleč od želene forme. Vseeno glavni trener Izidor Šušteršič računa na dober štart na uvodnem veleslalomu sezone v Carezzi, ki mu bo naslednji teden sledil še slalom v Cortini.

»Od poškodbe je že pet tednov, a rama me še vedno boli. Rentgen je sicer pokazal, da ni nič zlomljenega, ni mi bilo treba na operacijo, s terapijami pa sem lahko normalno treniral. Načeloma me ne moti, vseeno pa še čutim bolečine,« je povedal Marguč, v tej zimi tudi glavni slovenski adut, ki je bil vesel, da bo z ekipo na tekmi tudi fizioterapevt Jure Bornšek in mu lajšal bolečine. Pred današnjo prvo preizkušnjo svetovnega pokala je na italijanskem prizorišču zgolj preizkusil snežno podlago. »Za mano je dolg in naporen sklop treningov, brez premora sem deskal osem dni, zdaj pa že komaj čakam, da se začne,« se je Celjan veselil tekmovalnega uvoda, čeprav je generalko že opravil v evropskem pokalu. A tudi njemu Hochfügen ni prinesel veliko zadovoljstva, dosegel je 8. in 11. mesto, a bil z drugim dnevom vseeno bolj zadovoljen, saj je že imel boljši občutek na deski.

V tem pripravljalnem obdobju se je večkrat priključil Šušteršiču in fantom, kar je bila dobrodošla sprememba. »Nismo bili le mi, pridružili so se nam še kakšne druge ekipe. Proga se je tako bolj uničila, to pa mi je pravzaprav koristilo, bolj sem se navadil na razmere, kakršne so na tekmah v zadnjih izločilnih bojih,« je razmišljal. Za Carezzo si je zaželel, da bi nastopil tako dobro kot na treningih. »Če bo tako, bom brez skrbi,« se je nadejal, tudi v rezultatskem smislu pa že izdelal natančen cilj: po dveh zaporednih četrtih mestih na tej progi, bi rad naredil korak višje na zmagovalni oder. »Saj v tretje gre rado, kajne?

V sezoni brez velikih tekmovanj, za katera je sicer specialist, bo njegova glavna naloga, da se vrne v vrh. »V svetovnem pokalu sem bil nazadnje na stopničkah leta 2013 v Arosi. Želim si čim boljšo uvrstitev v skupnem seštevku, od tekem pa bo seveda zame najpomembnejša Rogla,« je še dejal in tudi že komaj čakal, da se na domač teren vrne tudi na treninge.