Messija napadli argentinski navijači

Španski mediji poročajo o navijaškem incidentu po finalu klubskega SP, Lionel Messi pokazal pesti.

Objavljeno
21. december 2015 19.41
FBL-WCLUB-2015-BARCELONA
Š. Ro.
Š. Ro.

Barcelona - Čeprav ima po svetu na milijone oboževalcev, pa si nogometni zvezdnik Lionel Messi prav z argentinskimi ni v najboljših odnosih. Potem ko so ga že po lanskem SP močno kritizirali zaradi njegove igre, si je z njimi navzkriž prišel po konvu klubskega svetovnega prvenstva, na katerem je Barcelona v finalu premagal River Plate.

Navijači moštva iz Buenom Airesa so ga pred vrnitvijo v katalonsko prestolnico pričakali na letališču v Tokiu in ga začeli zmerjati. Kot poročajo španski mediji, ga je eden od njih pljunil, Messi pa je odgovoril z udarcem. Hujši pretep sta, kot je poročal časnik AS, preprečila Messijeva soigralca Javier Mascherano in Luis Suarez ter trener Barcelone Luis Enrique, ki so vskočili vmes ter pravočasno obvladali sicer vedno mirnega Argentinca, preden bi se predrznega navijača, ki ga je pljunil, še temeljiteje lotil s pestmi.

Katalonski Mundo Deportivo sicer trdi, da je bil incident hitro pozabljen, saj je bil Messi hitro dobre volje, nasmejan in dobro razpoložen. Tarča zbadljivk je bil tudi Mascherano, kot nekdanji igralec Riverja, ki je menda, kot so mu očitali navijači, »pozabil na svoj izvor«.