Fak in Gregorinova najboljša tudi v zasledovanju

Jakov Fak in Teja Gregorin sta po šprinterskih tekmah dobila še zasledovalni preizkušnji državnega prvenstva.

Objavljeno
20. september 2014 16.34
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Pokljuka - Biatlonca Jakov Fak in Teja Gregorin sta včerajšnja naslova državnih prvakov v šprintu nadgradila še z današnjima naslovoma v zasledovanju.

Fak se je na 14-kilometrsko preizkušnjo podal z desetimi sekundami prednosti pred Klemnom Baurjem. Favorizirani Jakov Fak je zadel 19 izmed 20 tarč ter zlahka zadržal visoko prednost, drugi je bil Peter Dokl z 19 zadetimi tarčami (+2:44), tretji Janez Marič s štirimi kazenskimi krogi, Bauer pa šele četrti s kar šestimi zgrešenimi streli.

»Vsak naslov je pomemben. A bolj pomembno je, da sem bil danes bolj zbran na strelišču. Ne glede na veliko prednost do konca tekme nisem popuščal in skušal vse do konca ostati v pravem tekmovalnem tempu,« je dejal Fak.

Gregorinova zlahka do zmage

Tudi v ženski konkurenci ni bilo presenečenja, saj je Gregorinova na 12-kilometrski razdalji brez težav nadzorovala začetno prednost štiridesetih sekund, zadela vseh dvajset tarč in ciljno črto prečkala skoraj tri minute pred drugouvrščeno Andrejo Mali, tretja je bila Anja Eržen.

»Ne glede na prednost s petkovem tekme sem se danes povsem skoncentrirala na streljanje. Vsak dober nastop je pomemben za psiho, posebej, če dokažeš, da lahko tekmuješ z ničlo,« pa je povedala Gregorinova.

Velepec: Podrobno smo spremljali nastope

»Tekme so potekale v skladu s pričakovanji in se razpletle podobno kot lani. Nam so pomembne predvsem za analizo, zato smo zelo podrobno spremljali strelske in tekaške nastope. Ti bodo pokazali, kdo je kje napredoval in kje so rezerve in možni popravki,« je po končanem prvenstvu razkril glavni trener Uroš Velepec.