Ferkova je sprejela Massijevo opravičilo

V Kranju se je končal sodni postopek proti vodji ekipe aMaze Andrei Massiju, ki se je opravičil smučarki Maruši Ferk.

Objavljeno
12. september 2014 20.09
mdr/Team to Amaze
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Kranj - Na kranjskem okrajnem sodišču bi se danes moralo začeti sojenje vodji ekipe aMaze Andrei Massiju za grožnje, ki jih je med finalom svetovnega pokala leta 2012 v Schladmingu izrekel smučarki Maruši Ferk, vendar pa se je postopek hitro končal, saj je Ferkova sprejela opravičilo.

Andrea Massi in Maruša Ferk sta se pred današnjim dnem tudi prek Slovenske smučarske zveze že večkrat poskušala dogovoriti glede dogodka, po katerem je Ferkova podala prijavo pristojnim organom. Massi je namreč na finalu svetovnega pokala v Schladmingu verbalno napadel Ferkovo in ji grozil. Ta je nato vložila tožbo za kaznivo dejanje grožnje, ki se po kazenskem zakoniku kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do šestih mesecev.

Danes je sodnica kranjskega okrajnega sodišča Milena Turuk sprtima stranema dala še eno priložnost, da pred začetkom sojenja dosežeta dogovor. Ferkova in Massi sta se nato za zaprtimi vrati pogovorila in oznanila, da je Ferkova sprejela opravičilo. O podrobnostih dogovora nista govorila, znano pa je, da si bosta delila sodne stroške, ki so nastali.