Ferkova tretja v Lake Louise

Uspeh izkušene slovenske smučarke je na smuku za severnoameriški pokal dopolnila Vanja Brodnik s petim mestom.

Objavljeno
12. december 2015 09.36
reut*Marusa Ferk
J. P.
J. P.

Lake Louise - Izkušena slovenska alpska smučarka Maruša Ferk je na smuku severnoameriškega pokala v Lake Louise, v konkurenci ameriških in kanadskih specialistk za hitre discipline, zasedla tretje mesto, za zmagovalko, 19-letno predstavnico ZDA Breezy Johnson, pa zaostala 77 stotink. Drugouvrščena Kanadčanka Valerie Grenier je zamudila 29 stotink.

Ciljno črto je prečkala tudi druga slovenska predstavnica Vanja Brodnik, ki je bila od Johnsonove počasnejša za 1,23 sekunde, kar je zadostovalo za peto mesto. Dan pred tem je 27-letna Ferkova zasedla peto mesto, leto dni mlajša Brodnikova pa je bila druga.

Že lani se je tekmovalka z Blejske Dobrave, nekdanja smukaška državna prvakinja, izkazala na dveh preizkušnjah severnoameriškega pokala na tem prizorišču, saj je v prvem poskusu zasedla tretje mesto, v drugem pa celo zmagala - edinokrat doslej na tekmah te ravni. Ferkova je sicer nastopila tudi na prvih treh preizkušnjah tehničnih disciplin svetovnega pokala v tej sezoni, a bila vselej prekratka za finale, zato je danes v Åreju ni več med nastopajočimi.