Finski veter prekrižal načrte tudi kombinatorcem

Slaba vremenska napoved ogroža tudi jutrišnjo posamično tekmo svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v Kuusamu.

Objavljeno
28. november 2015 13.35
SKI-JUMPING-WORLD
J. P.
J. P.

Kuusamo - Prireditelji tekem svetovnega pokala različnih zimskih panog na Finskem ta konec tedna resnično nimajo sreče z vremenom. Včeraj je veter odpihnil posamično preizkušnjo smučarskih skakalcev, danes so bili prireditelji v Kuusamu prisiljeni podobno skrajno potezo potegniti tudi pri nordijskih kombinatorcih, ki bodo morali na odprtje nove tekmovalne zime počakati vsaj do jutri.

Premočan veter je onemogočal predvsem izvedbo skakalnega dela programa, kar je bilo jasno že na treningu, ki sta ga opravila zgolj dva tekmovalca. S potezo žirije so se strinjali tudi trenerji, saj so bile razmere v zraku dejansko preveč tvegane in nevarne za skakanje. Mednarodna smučarska zveza (FIS) še ni sporočila, kje in kdaj - če sploh - bo odpadlo preizkušnjo izpeljala.

Dodatne težave povzročajo vremenski obeti, ki veter napovedujejo tudi za jutri, ko bi se morali kombinatorci - slovenske barve zastopata Marjan Jelenko in Gašper Berlot - po prvotnem urniku pomeriti še na eni posamični tekmi svetovnega pokala.