Flisar prekinil črn niz in se uvrstil na obe tekmi v Rusiji

Prepoznavni slovenski smučarski krosist je bil hitrejši v drugih kvalifikacijah, v katerih je vpisal deseti čas.

Objavljeno
02. marec 2018 16.06
ZOI
J. P.
J. P.

Sunny Valley - Slovenski smučarski krosist Filip Flisar, ki se je na nedavnih zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu dokopal do polfinala in sedmega mesta, je prekinil niz treh zaporednih tekem svetovnega pokala, na katerih je obtičal v kvalifikacijah, in se na predzadnji postaji sezone, v ruskem Sunny Valleyju, uspešno prebil na obe preizkušnji, sobotno in nedeljsko.

V drugo deseti

Na prvi kvalifikacijski progi, ki je izluščila 32 potnikov na sobotno tekmo, se je brkati in bradati Mariborčan še ogreval in je na 26. mestu za najhitrejšim, Kanadčanom Kevinom Druryjem, zaostal 2,48 sekunde (vodilni v svetovnem pokalu, Švicar Marc Bischofberger, je zaradi odstopa v kvalifikacijah ostal brez tekme), v drugo pa je bil že mnogo prepričljivejši, zamudo oklestil na 1,13 sekunde in vpisal deseti čas. Najhitrejši je bil Nemec Paul Eckert.

Brez Ogorelca

Štart jutrišnje tekme bo ob 9.30, nedeljske pa ob 8. uri po slovenskem času. Tridesetletni Flisar je v ruskem polarnem mrazu edini slovenski zastopnik, saj Blaž Ogorelc v Sunny Valley ni odpotoval.