Flisar z desetim časom kvalifikacij v finale

Brkati Filip Flisar bo na jutrišnji prvi tekmi v novi sezoni svetovnega pokala nastopil v sedmi skupini.

Objavljeno
04. december 2015 15.43
OLY-2014-FREESTYLE-CROSS-MEN
G. L.
G. L.

St. Anton - Z novo sezono svetovnega pokala v avstrijskem Montafonu jutri začenjajo smučarji prostega sloga, ki so danes opravili s kvalifikacijami v disciplini kros. Med dvaintrideseterico finalistov se je z desetim časom zanesljivo uvrstil aktualni svetovni prvak Filip Flisar, Blaž Ogorelc pa je s 37. časom ostal pred vrati finala.

Flisarju je deseti rezultat po slabem kilometru vijuganja in skokov prinesel jutrišnji nastop v sedmi skupini, kjer mu bodo družbo delali domačin Zangerl, Američan Wallasch in Kanadčan Leduc. Slabše je s kvalifikacijami opravil Ogorelc, ki je jutrišnji program zgrešil za 15 stotink sekunde in bo priložnost iskal na naslednjih tekmah. Nastopiti bi moral še Matic Masterl, a se je na treningu poškodoval in ga danes ni bilo na štartu.

»Filip je suvereno opravil s progo in je pri vrhu z ostalimi najboljšimi. Škoda je za tistih 15 stotink pri Blažu, a tudi nekaj zelo dobrih smučarjev je ostalo brez finala, na koncu šteje le ura. Načeloma ni vozil slabo, na treningih je bil drugače odličen, je pa res, da je to prva tekma in na štartu je pri vseh vladala prava živčna vojna. Matic je včeraj na treningu padel. V prvi vožnji je bil odličen, v drugi pa si je žal poškodoval koleno,« je po kvalifikacijah za STA povedal novopečeni glavni trener A in B reprezentance Luka Krajnc.