Flisar zanesljivo na obe tekmi v Innichenu, Ogorelc le v nedeljo

V kvalifikacijah smučarskega krosa v Innichenu je Filip Flisar dosegel 14. in 5. čas, Blaž Ogorelc je bil 35. in 30.

Objavljeno
18. december 2015 16.09
FREESYLE-SKIING-SKI CROSS-WC
Š. Ro.
Š. Ro.

Innichen - Po dobrem začetku sezone na tekmah svetovnega pokala v smučarskem krosu Filip Flisar nadaljuje z dobrimi predstavami. Na Južnem Tirloskem se je v kvalifikacijah zanesljivo uvrstil na obe tekmi v Innichenu, ki bosta jutri in v nedeljo.

Mariborčan je bil po treningih na tekmovalni progi zadovoljen s svojo pripravljenostjo, čeprav si ni mogel nti dobro oddahniti po potovanju iz Val Thorensa. V Innichenu je v dopoldanskem delu kvalifikacij dosegel 14. čas, za najhitrejšim Francozom Jeanom Fredericom Chapuisom je zaostal za 1,11 s.

Nekoliko bolj je nato na plin pritisnil v kvalifikacijah za nedeljsko tekmo, kamor se je uvrstil kot peti najhitrejši. Znova je bil najhitrejši Chapuis, Flisar pa je bil počasnejši za 0,67 s.

»Z rezultatoma sem zadovoljen, s smučanjem pa ne najbolj. Še imam rezerve, ki jih bom skušal nadoknaditi na tekmi. Proga je kar zahtevna, vključuje vse tehnične elemente, a to mi kar ustreza,« je z Južne Tirolske sporočil 28-letni Štajerec.

Le en štart v Innichenu si je priboril drugi slovenski predstavnik Blaž Ogorelc. Sobotno tekmo je na 35. mestu zgrešil za 12 stotink sekunde, v drugo pa je le ujel najboljših 32 tekmovalcev in se uvrstil na 30. mesto.