Gregorinova z brezhibnim strelskim nastopom kar 26 mest navzgor

Zasledovalne zmage se je veselila nemška biatlonka Laura Dahlmeier, Teja Gregorin na 21. mestu.

Objavljeno
19. december 2015 15.59
Biatlon Pokljuka
J. P.
J. P.

Rudno polje - Številni ljubitelji biatlona so danes na Pokljuki videli dvojno nemško zmagoslavje. Potem ko je že dopoldne drugič v treh dneh z moško konkurenco opravil Simon Schempp, je njegov uspeh v ženskem zasledovanju za svetovni pokal dopolnila še Laura Dahlmeier. Na štirih strelskih postankih ni zgrešila niti enkrat, obenem je bila izjemno hitra tudi v smučini, s čimer je švignila tudi mimo včerajšnje šprinterske zmagovalke Marie Dorin Habert, ki si ravno tako ni privoščila niti enega strelskega spodrsljaja, a je vseeno zaostala za 18 sekund. Že tretjeuvrščena Finka Kaisa Mäkäräinen, ki je pustila eno tarčo nepobeljeno, je zaostala skorajda minuto.

Izkazala pa se je tudi edina slovenska predstavnica na tekmi Teja Gregorin, predvsem z navdahnjenim nastopom na strelišču. Redko se namreč zgodi, da ji ne bi na preizkušnjah s štirimi postanki roka niti enkrat zadrhtela kakor danes, zaradi česar je s 47. izhodišča napredovala na zelo solidno 21. mesto, za nemško zmagovalko pa zaostala slabe tri minute. Bila je ena od zgolj šestih biatlonk, ki so pobelile vseh dvajset tarč. Po prvem streljanju je napredovala na 34. mesto, po drugem je bila že 27., po prvem postanku stoje je pridobila še dve mesti in po zadnjem še dodatna tri, v zadnjem krogu pa je imela še dovolj energije v nogah, da je švignila tudi mimo Norvežanke Synnoeve Solemdal.

»Težko rečem, da so se občutki vrnili. V prvih štirih krogih so me tekmovalke še vedno prehitevale. Tek ni bil bistveno boljši. Mogoče me je v zadnjem krogu strelska ničla ponesla, zbrala sem nekaj dodatne moči in prehitela eno ali dve tekmovalki,« je o današnji tekmi povedala Gregorinova.

Za ženski del biatlonske ekipe je nastopov pred domačimi gledalci konec, saj si nobena ni pritekla in pristreljala nedeljske tekme s skupinskim startom. Če je še po petkovem sprintu Slovenka razmišljala o počitku, je na vprašanje, ali je dobro, da bo v nedeljo počivala, odgovorila: »Ne vem, če je dobro, da ne startam. Zbrala bi še toliko moči. Z vodstvom se še nismo pogovarjali, kaj je šlo narobe. Danes se bomo usedli in naredili načrt, kako naprej.«

Gregorinova bo izpustila naslednjo tekmo svetovnega pokala v Oberhofu, ki je na programu v začetku januarja. Njena letošnja obveznost tako ostaja nastop na ekshibiciji v paru z Jakovom Fakom na Areni Schalkeja v Gelsenkirchnu.

IZIDI ZASLEDOVANJA NA POKLJUKI

Ženske (10 km)

1. (2.) Laura Dahlmeier (Nem) 30:08,9 (0)
2. (1.) Marie Dorin Habert (Fra) + 18,0 (0)
3. (10.) Kaisa Mäkäräinen (Fin) 55,2 (1)
4. (5.) Gabriela Soukalova (Češ) 1:04,6 (1)
5. (9.) Franziska Preuss (Nem) 1:09,4 (1)
6. (13.) Vanessa Hinz (Nem) 1:09,9 (1)
7. (4.) Veronika Vitkova (Češ) 1:22,8 (2)
8. (18.) Hilde Fenne (Nor) 1:26,5 (2)
9. (12.) Eva Puškarčikova (Češ) 1:28,7 (0)
10. (6.) Susan Dunlee (ZDA) 1:35,4 (2)
21. (47.) Teja Gregorin 2:56,9 (0)