Hadalin v Rusiji zmagal in še trikrat stopil na oder

Slovenski alpski smučar se je po koncu sezone svetovnega pokala udeležil tekem nižje ravni v Južnosahalinsku.

Objavljeno
20. marec 2018 11.32
hadalin
J. P.
J. P.

Južnosahalinsk - Po koncu olimpijske sezone svetovnega pokala se bodo alpski smučarji še nekaj tednov merili na preizkušnjah nižjih tekmovalnih ravni za evropski pokal, točke FIS ali državna prvenstva. Tako je, denimo, Štefan Hadalin minule dni zelo uspešno nastopal na tekmah pokala Daljnega vzhoda v Južnosahalinsku.

Zobe pokazal v tehničnih disciplinah

Na superveleslalomu je najprej zasedel četrto mesto 83 stotink za zmagovalcem, Švedom Johanom Hagbergom, nato pa pokazal zobe v obeh tehničnih disciplinah. Na prvem veleslalomu si je pokoril konkurenco in prvega zasledovalca, domačina Pavla Trihičeva, pustil za seboj za 16 stotink, v drugo pa sta si smučarja zamenjala mesti.

Pred Horošilovom

Na prvem slalomu je nato - po vodstvu po polovici preizkušnje - zasedel tretje mesto pol sekunde za najhitrejšim, Britancem Lauriejem Taylorjem, na drugem pa je zaostal zgolj za Trihičevom - za pičlih devet stotink. Krepko za seboj pa je pustil izkušenejša mačka, Slovaka Adama Zampo in Rusa Aleksandra Horošilova, tudi že zmagovalca tekme za svetovni pokal.