IBU finančno kaznovala rusko biatlonsko zvezo

Ruska biatlonska zveza bo morala zaradi treh dopinških prestopnikov plačati 100.000 evrov kazni.

Objavljeno
25. november 2015 13.26
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Salzburg - Mednarodna biatlonska zveza (IBU) je rusko zvezo zaradi številnih kršitev dopinških pravilnikov v minuli sezoni kaznovala z najvišjo možno denarno kaznijo - 100.000 evrov, piše avstrijska tiskovna agencija APA.

Rusija si je kazen prislužila zaradi treh dopinških prestopnikov, Aleksandra Logvinova, Jekaterine Jurjeve in Irine Starih. Nekdanji mladinski svetovni prvak Logvinov ima kazen do 25. novembra 2016, Starihova, ki so ji naknadno dokazali zlorabo eritropoietina, je kaznovana do decembra 2016, Jurjeva, ki je na dopingu niso ujeli prvič, pa je medtem končala svojo kariero.

»S tem smo pod streho spravili vse dopinške primere. V bodoče načrtujemo še tesnejše sodelovanje z Wado in certificiranimi nacionalnimi protidopinškimi agencijami, Vsekakor načrtujemo povečano testiranje za rastni hormon, še bolj podrobno pa bomo spremljali tudi biološke potne liste,« je povedala generalna sekretarka IBU Nicole Resch in dodala, da so že spremenili tudi rezultate končnih uvrstitev, še vedno pa se IBU ukvarja s prerazporeditvijo denarnih nagrad.