Janusova četa prvič na skakalnico šele prihodnji teden (FOTO)

Med novostmi pred prihodnjo sezono je tudi vnovična obuditev nekoč že obstoječe A-reprezentance mladih. 

Objavljeno
22. maj 2017 19.46
nordijci
J. P.
J. P.

Ljubljana - V slovenski reprezentanci v smučarskih skokih so pred novo sezono nekoliko spremenili sistem priprav. Skupne treninge so začeli 3. maja v Kranju, šele prihodnji trening - pozneje kot v prejšnjih sezonah - pa se bodo vsi z izjemo Roberta Kranjca, ki ima zaradi lanske poškodbe skoke že v nogah, prvič podali tudi na skakalnico.

Glavni trener Goran Janus je že v letošnji Planici napovedal krčenje reprezentance A, v kateri je ostala le še šesterica. Pod njegovim vodstvom tako trenirajo Peter Prevc, Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Lanišek in Anže Semenič, član je kajpak tudi Domen Prevc, ki pa še naprej vadi pod trenerjem Gorazdom Bertoncljem.

Med novostmi pred prihodnjo sezono je tudi vnovična obuditev nekoč že obstoječe A-reprezentance mladih, ki jo sestavljajo obetavni tekmovalci, ki so se na letošnjem mladinskem svetovnem prvenstvu v Park Cityju okitili z zlatimi odličji na ekipni preizkušnji. V njej so torej Bor Pavlovčič, Tilen Bartol, Žiga Jelar in Aljaž Osterc, pod Bertoncljevo taktirko pa bo kot »pridruženi član« treniral tudi najmlajši od bratov Prevc.