Jernej Slivnik odstopil na prvi progi

Edini slovenski predstavnik na zimskih paraolimpijskih igrah v Pjongčangu bo imel v soboto priložnost še v slalomu.

Objavljeno
14. marec 2018 07.51
PARALYMPICS-2018-ALPS
J. P.
J. P.

Pyongčang - Za edinega slovenskega zastopnika na 12. zimskih paraolimpijskih igrah v Pjongčangu, komaj 17-letnega smučarja Jerneja Slivnika, se prvenec na preizkušnjah te ravni ni razpletel po željah. V svoji paradni disciplini, veleslalomu (po prvotnem programu, ki pa ga je dodobra skrojilo vreme, bi moral biti na sporedu po slalomu), je v alpskem centru Džongson odstopil že na prvi progi, med obema merjenjema vmesnega časa. Zdaj ga v soboto, na predzadnji dan iger, čaka še slalomski izziv.

Štiri sekunde za vodilnim

Bil je eden od 37 nastopajočih v kategoriji sedečih smučarjev (skupno se je preizkušnje udeležilo kar 97 tekmovalcev) in eden od dvanajstih, ki niso videli cilja že na prvi progi. Pri uvodnem vmesnem času je za prepričljivo najhitrejšim, Američanom Tylerjem Walkerjem (pred prvim zasledovalcem je imel več kot sekundno prednost), zaostal za nekaj več kot štiri sekunde, kar je bil 33. rezultat. Branilec lovorike iz Sočija, 35-letni Švicar Christoph Kunz, je bil po polovici preizkušnje osmi, v finalu pa napredoval na šesto mesto. Zlato odličje je pripadlo Norvežanu Jesperju Pedersenu, ki je Walkerja pustil za seboj za 34 stotink, brona se je razveselil Poljak Igor Sikorski (+ 2,45).

S polnim plinom

»Smučal sem v svojem ritmu, pred srednjim delom nekoliko bolj taktično, zato sem hotel čim prej priti iz tega odseka in s seboj odnesti čim več hitrosti. Želel sem si preveč, zato sem prišel preblizu količku, zapel in odstopil. Občutki so bili sicer zelo dobri. Nekaj treme je bilo, kar najhitreje sem želel na progo in s polnim plinom! Šlo je do polovice. Tudi v slalomu bom dal vse od sebe, da naredim dober rezultat,« odstop ni pokvaril Jernejevega razpoloženja.

Smučal v svojem ritmu

»Žal se mu ni posrečilo priti do cilja, bilo je precej živčnosti, ki jo je bilo čutiti v zadnjih dneh. Sicer pa je začel dokaj solidno in smučal v svojem ritmu. Ker pa je imel željo, se mu je primerila napaka, ki se v takšnem položaju rada zgodi. Verjamem, da veleslalomski odstop Jerneju ne bo v breme v slalomu, v katerem bo - prepričan sem - znova nastopil v svojem ritmu,« pa je vtise strnil še Slivnikov trener Roman Podlipnik.