Jernej Slivnik z dveurno zamudo spet doma

»Komaj sem čakal vrnitev. Vesel sem sprejema, nisem pričakoval takšne množice. Zadovoljen sem z nastopoma v Koreji.«

Objavljeno
20. marec 2018 15.38
Jernej Slivnik
J. P.
J. P.

Ljubljana - Sinoči malo pred polnočjo se je v domovino vrnila slovenska odprava z dvanajstih ziimskih paraolimpijskih iger v Pjongčangu. Smučar Jernej Slivnik, ki je zasedel slalomsko 12. mesto in v veleslalomu odstopil, je z ekipo na brniško letališče prispel s skoraj dveurno zamudo, kar pa dobrega vzdušja potnikov ni skalilo.

Jernej bo ambasador

»Pomembno je, da smo na velikih tekmovanjih prisotni s svojimi športniki, da Slovenija začuti duh paraolimpizma. Jernej se je izkazal v Južni Koreji. Ne pozabimo, da je mlad. Pred njim je velika in svetla prihodnost. Želeli bi si, da okrepimo bazo športnikov, ki bi se ukvarjali z zimskimi športi, pri tem nam bo zagotovo kot ambasador v pomoč tudi Jernej,« je poudaril prvi mož ZŠIS-POK Damijan Lazar.

Gasilsko vozilo in harmoniki

»Spet smo doma. Komaj sem čakal. Vesel sem tega sprejema, nisem pričakoval tolikšne množice. Zadovoljen sem z nastopoma v Koreji, tudi s padcem v veleslalomu sem se veliko naučil, slalom pa sem odpeljal taktično boljše,« je vtise strnil obetavni Hrušičan, ki se je razveselil sokrajanov, ki so prišli z gasilskim vozilom, za dobro voljo pa sta poskrbela harmonikarja.

Sezone ni konec

Slivnikov trener Roman Podlipnik pa je dodal: »Dobro se je končalo. Zagotovo pa bomo šli na prihodnje igre na pot nekaj dni pozneje. Malce mi je žal veleslalomskega odstopa, a se je Jernej znal zbrati za slalom. Ima pa še precej rezerv. Sezone ni konec. V Pjongčangu je videl, kaj in koliko trenirajo najboljši na svetu. Ta hip potrebuje predvsem veliko število nastopov in vratic. Zaenkrat trenira le 30 odstotkov tega, kar dela konkurenca. Ko bo v tem pogledu enakovrednejši, bo tudi na štartu še bolj samozavesten.«