Jure Aleš po premoru le za zmagovalcem

Najboljši slovenski telemark smučar Jure Aleš je na Norveškem še šestič stopil na zmagovalni oder.

Objavljeno
14. marec 2018 19.54
Na sliki Aleš Jure. Svetovno prvenstvo v telemarku na Golteh, 2. marca 2016 [Aleš Jure,Svetovno prvenstvo,telemark,Golte]
N. Gr., STA
N. Gr., STA
Rjukan - Telemark smučarji so po več kot enomesečnem odmoru nadaljevali svetovni pokal. V norveškem Rjukanu so se danes merili v sprintu, spet se je izkazal Jure Aleš, ki je zasedel drugo mesto, premagal ga je le domačin Trym Nygaard Loeken. S tem je že šestič v sezoni prišel na oder za zmagovalce.

»Že zjutraj sem imel dober občutek na smučeh, a so se mi potem v prvi vožnji dogajale čudne rotacije v ramenih. Naredil sem kar nekaj napak. Med premorom sem analiziral, kaj se je dogajalo, in potem poskušal to odpraviti. V drugo je šlo potem res precej bolje, brez večjih težav. Mogoče bi se dalo še malo bolj tvegati, a na koncu moram biti zadovoljen s tem rezultatom, še več, zelo sem zadovoljen. Če sem čisto iskren, sem sploh po prvi vožnji pričakoval, da bom bolj zadaj, a na koncu sem bil kar hiter,« je dejal Jure Aleš.

Drugi slovenski predstavnik Sašo Aleš je prvo izmed štirih preizkušenj v Rjukanu končal na 18. mestu.

V ženski konkurenci je zelo dobro nastopila Špela Mičunovič, ki je z osmim mestom izenačila svoj drugi najboljši rezultat na tekmah svetovnega pokala oziroma je dosegla najboljšega v disciplini sprint. Katarina Malenšek in Maša Štrakl sta zasedli 15. in 18. mesto. Zmagala je Martina Wiss iz Švice.