Kasai želi nastopati vse do abrahama

Japonski skakalni veteran Noriaki Kasai, ki je star 43 let, želi še vsaj sedem let nastopati na najvišji ravni.

Objavljeno
13. november 2015 11.17
Germany Ski Jumping
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Nagano - Smučarski skakalci bodo 21. novembra v Klingenthalu otvorili novo sezono svetovnega pokala, med nastopajočimi pa bo tudi japonski veteran Noriaki Kasai.

43-letni Kasai, ki je v svetovnem pokalu debitiral leta 1988, je za japonski športni časnik Nikkan Sports povedal, da še ne razmišlja o pokoju in želi tekmovati vsaj še sedem let:

»Na najvišji ravni se želim s tekmeci meriti tudi ko bom star 50 let. Ko si star toliko kot jaz, si na skakalnici nekoliko bolj zakrčen, a če bom pazil nase, upam, da bom lahko v svetovnem pokalu spet posegal po stopničkah,« je pojasnil Kasai.

Izkušeni Japonec je v pretekli sezoni pokazal, da se je še vedno sposoben enakovredno boriti s konkurenco, saj je lanskega novembra dobil tekmo v Kuusamu, kar je bila njegova sedemnajsta zmaga v karieri.

Na ZOI 2018 želi osvojiti odličje

Če se bo Noriakiju Kasaiju uresničila želja in bo nastopal še sedem let, bo imel priložnost, da se udeleži svojih osmih in devetih olimpijskih iger. Naslednje bodo leta 2018 v Pjongčangu, štiri leta kasneje pa v Pekingu. Japonski veteran se na teh igrah ne misli sprijazniti zgolj z udeležbo:

»Vem, da ne bo lahko, a v Koreji želim skočiti do zlata. Vendar pa je do takrat še daleč, zato temu ne posvečam veliko pozornosti. Vprašajte me leto pred igrami,« je zaključil Japonec, ki je v svoji karieri osvojil tri olimpijska odličja - leta 1994 je bil drugi na moštveni tekmi, leta 2014 pa drugi na posamični tekmi in tretji na moštveni tekmi.