Klemen Kosi z devetim časom treninga v Santa Caterini

Koledarsko leto bodo smukači sklenili v Santa Caterini, kjer je bil na prvem treningu najhitrejši Avstrijec Hannes Reichelt.

Objavljeno
27. december 2015 16.09
afp*Kosi-MEN'S-SUPER-G
Š. Ro.
Š. Ro.

Santa Caterina - Po prazničnem premoru so se alpski smučarji zbrali še na zadnji postali svetovnega pokala v letu 2015. V Santa Caterini se bodo v torek pomerili v smuku in danes že opravili prvi trening na strmini Deborah Compagnoni.

Na njej je pred letom dni s 13. mestom na tekmi presenetil Boštjan Kline, tokrat pa je za odlične obete na treningu poskrbel Klemen Kosi, saj je dosegel deveti čas. Za najhitrejšim Avstrijcem Hannesom Reicheltom, ki ga Mariborčan mnogokrat skuša posnemati, je zaostal precej - 2,47 s. Vseeno pa je upati, da bo preobrnil rezultatsko krivuljo te sezone.

Vendar pa trening še dal prave slike favoritov pred torkovo tekmo, saj so ga zaznamovale zelo težke razmere, veliko tekmovalcem pa se je zato odločilo, da ne presmuča določenih odsekov oz. jih šele preizkusi. Eden redkih, ki so sledili Reicheltu je bil Italijan Christof Innerhofer, zaostal je za sedem stotink sekunde, tretji je bil njegov rojak Peter Fill, ki pa je bil počasnejši že za 1,26 s.

Na treningu sta se po praznikih še »ogrevala« najboljša smukača zadnjih zim, oba Norvežana. Kjetil Jansrud je dosegel šele 21. čas ( 3,31), Aksel Lund Svindal pa je bil 31. (4,68). Slednji lani tam ni tekmoval, najboljšemu smukaču prejšnje zime pa očitno prizorišče ni najbolj po godu. Lani je osvojil 17. mesto (zmagal je Američan Trevis Ganong).

V njunem ritmu je smučal tudi Kline na 36. mestu (5,12), Martin Čater je bil 51. (6,48), Andrej Šporn ni prismučal do cilja.

Jutri bo na sporedu še en trening, v torek pa bo ob 11.45 še zadnja moška tekma tega leta. Lansko preizkušnjo na tem