Legendarni Zöggeler končal kariero

Najuspešnejši sankač v zgodovini Italijan Armin Zöggeler se je pri 40 letih odločil za upokojitev.

Objavljeno
14. oktober 2014 21.39
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Milano - Italijan Armin Zöggeler, najuspešnejši sankač v zgodovini in eden najuspešnejših zimskih športnikov vseh časov, se je pri 40 letih le odločil za upokojitev. Potem ko je v športu preživel več kot dve desetletj, je odločitev o koncu kariere sporočil na novinarski konferenci v Milanu.

»Prišel je čas, da končam kariero športnika. Že kmalu po olimpijskih igrah v Sočiju mi je instinkt povedal, da je napočil čas za slovo,« je povedal dvakratni olimpijski in šestkratni svetovni prvak.

Južni Tirolec ima poleg dveh olimpijskih naslovov (2002, 2006) še eno srebrno ter tri bronaste olimpijske kolajne. Nazadnje jo je osvojil februarja na igrah v Sočiju, ko je bil tudi nosilec italijanske zastave na slovesnem odprtju iger. Postal je prvi v zgodovini, ki mu je uspelo osvojiti kolajno v individualnem športu na šestih zaporednih olimpijskih igrah. Ob tem je v karieri zbral še 16 kolajn s svetovnih prvenstev, od tega je šest zlatih, deset skupnih zmag v svetovnem pokalu ter 57 zmag na tekmah svetovnega pokala.