Lindsey brez možnosti za zmago, Ana prvič med prvokategornicami

V Lienzu zadnji dve ženski tekmi za svetovni pokal v koledarskem letu. Ana Drev s štartno številko 11.

Objavljeno
27. december 2015 21.48
Austria Alpine Skiing World Cup
Š. Ro.
Š. Ro.

Lienz - Alpske smučarke bodo koledarsko leto sklenile v Lienzu s tekmama tehničnih disciplin za svetovni pokal. Jutrišnji veleslalom se bo začel ob 10.30, na njem bodo nastopile tudi štiri Slovenke. Prvič v karieri bo med prvokategornicami štartala Ana Drev, ki je na prejšnji tekmi v Courchevelu s 7. mestom dosegla najboljši rezultat v karieri. V Lienzu, kjer so kljub pomanjkanju snega dobro pripravili progo, bo štartala s številko 11. Od Slovenk bodo nastopile še Katarina Lavtar (33), Tina Robnik (53) in prvič na tekmah najvišje ravni tudi 17-letna Meta Hrovat (61).

Sicer pa Avstrijci kljub odsotnosti Anne Fenninger pričakujejo uspeh domačih tekmovalk, tokrat je njihova adutinja Eva Maria Brem, ki je zmagala v Courchevelu. Uspeh ji je dal veliko novega zaleta, je pa v zadnjih dneh bolj kot veleslalom trenirala slalom, v katerem prav tako hitro napreduje. Na torkovi slalomski tekmi so sicer Avstrijci računali na Michaelo Kirchgasser, ki je bila tretja v Åreju. Toda 30-letnica je na zadnjem treningu v Hinterreitu nerodno padla in se tako šele v zadnjem trenutku odločila za nastop pred domačimi gledalci. »Štartala bom, a nimam visokih pričakovanj,« je povedala.

Podobno je tudi z Američanko Lindsey Vonn, ki po odstopu na smuku v Val d'Iseru prav tako ni bila prepričana v nastop. Med prazniki si je vzela čas za oddih, ki ga je preživela pri sestri v Firencah, na snegu pa preživela bolj malo časa. Po dveh treningih na Južnem Tirolskem je vendarle padla odločitev, da poskusi. Je pa opozorila, da ni najbolje pripravljena in da zaradi pomanjkanja treninga tokrat gotovo ne spada v krog favoritinj za zmago, s katero je navdušila na Švedskem. Bo pa poskusila zbrati nekaj točk za skupni seštevek svetovnega pokala.

Tekma se bo začela ob 10.30 (tekmo bo odprla Tina Weirather), s finalom pa nadaljevala ob 13.30. Enak spored bo tudi na torkovem slalomu.