Lindsey Vonn napoveduje zmagovalno vrnitev

Velika tekmica slovenske snežne kraljice Tine Maze vrnitev v šampionskem slogu načrtuje za februarsko domače SP.

Objavljeno
18. september 2014 16.14
USOC Summitt Skiing
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Vail - Olimpijska zmagovalka v smuku in svetovna prvakinja v obeh hitrih disciplinah, smučarska zvezdnica Lindsey Vonn, kuje zmagovalno vrnitev. Američanki, ki bo čez natanko mesec dni dopolnila 30 let, so namreč prižgali zeleno luč za priprave in tekmovanja v polnem obsegu, povratek v šampionskem slogu pa napoveduje prav za domače svetovno prvenstvo februarja prihodnje leto v Vailu in Beaver Creeku.

»Zdravnik dr. Andrews mi je tudi uradno dovolil, da lahko stopim na smuči. Vsem, ki so mi pomagali, sem dolžna veliko zahvalo, da bom spet lahko smučala. Pot je bila dolga, a je bilo vredno,« je povratnica po težki poškodbi sporočila kar prek facebooka.

Vonnova se je odločila za pregled v uglednem Andrewsovem inštitutu za ortopedijo in športno medicino na Floridi, po podrobnem pregledu in opravljenih vzdržljivostnih testih pa je bila zadovoljna. Njeno dosedanjo kariero je sicer najbolj zaznamoval hud padec na lanskem svetovnem prvenstvu v Schladmingu, pri katerem si je poškodovala koleno, nato pa si je na treningu v Copper Mt. znova natrgala kolenske vezi in bila prisiljena izpustiti olimpijske igre v Sočiju.