Marguč obstal v osmini finala, a vsaj prebil led

Slovenski deskar Rok Marguč je na tekmi paralelnega slaloma v Cortini osvojil končno 14. mesto.

Objavljeno
19. december 2015 14.34
regent/ROK MARGUC
J. P., Š. Ro.
J. P., Š. Ro.

Cortina d'Ampezzo - Potem ko se je uvodna paralelna preizkušnja svetovnega pokala deskarjev na snegu v Carezzi za razredčeno slovensko posadko končala s popolno ničlo, jim je v današnjem paralelnem slalomu v sosednji Cortini d'Ampezzo vendarle plonekoliko bolje. Skozi kvalifikacijsko sito se je namreč posrečilo prebiti predlanskemu svetovnemu prvaku v tej disciplini Roku Marguču, ki je vpisal 14. čas.

A se Celjanu ni uspelo prebiti prek osmine finala. Proti domačinu Mauriziu Bormoliniju je izgubil dvoboj na rdeči progi, ki je bila občutno počasnejša in dovoljevala napredovanja. »Vendarle je bilo nekoliko bolje kot prejšnji teden. Led je prebit, vesel sem predvsem dobrega nastopa v osmini finala, v kvalifikacijah so bili občutki precej slabši,« je iz Italije sporočil Marguč, ki se bo zdaj do naslednje tekme v Bad Gasteinu posvetil treningom na Rogli.

Drugi trije mladi Slovenci, ki dobivajo priložnost ob odsotnosti Žana Koširja in Roka Flandra, so bili daleč od izločilnih bojev, saj so vsi trije končali že po prvem kvalifikacijskem nastopu. Tako je najmlajši, Črt Ikovic, zasedel 34. mesto, Tim Mastnak je bil pet mest slabši, Jureta Hafnerja pa so diskvalificirali. Na domači progi so se zares izkazali Italijani, ki so zasedli prva štiri in šesto mesto.

Zmagal je Italijan Christoph Mick, ki je v velikem finalu za šest stotink ugnal rojaka Rolanda Fischnallerja. Pri dekletih je bila najboljša Švicarka Patrizia Kummer pred domačinko Nadyo Ochner.