Maria Höfl-Riesch odslej za mikrofonom

Nekdanja smučarska šampionka bo odslej strokovna komentatorka nemške televizijske mreže ARD.

Objavljeno
09. oktober 2014 12.56
mdr/Alpsko smučanje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

München - Medtem ko Tina Maze napoveduje novo vrhunsko sezono, Lindsey Vonn pa uspešno vrnitev na bele strmine, si je Maria Höfl-Riesch, ki je po koncu minule zime tekmovalne smuči zagnala v kot, že našla novo zaposlitev. Podala se je v novinarske vode, kot strokovna komentatorka si bo namreč kruh služila pri nemški televizijski postaji ARD.

»Vse skupaj že malo poznam, a se moram še ogromno naučiti. Vsekakor pa bo zanimivo tekme spremljati še z druge perspektive in jih komentirati za gledalce,« je poudarila 29-letna trikratna olimpijska zmagovalka, ki bo pred prenosi preizkušenj tekmovalne proge prevozila tudi s čelado na glavi.

»Maria bo naša edina strokovna komentatorka za alpsko smučanje, kar pomeni, da bo prenašala tako ženske kot tudi moške preizkušnje,« je pojasnil športni koordinator mreže ARD Axel Balkausky. Nemka bo na vročem stolčku zamenjala legendarnega Markusa Wasmeierja, ki je bil strokovni komentator dve desetletji. Höfl-Rieschevo prvi nastop v novi vlogi čaka tik pred božičnimi prazniki, ko bo strokovno komentirala moške tekme hitrih disciplin v Val Gardeni in ženske v Val d'Iseru. Vrhunec te sezone bo tudi zanjo februarsko svetovno prvenstvo onkraj »luže«.